Rafa Guardamuro, el màxim responsable de l'empresa malaguenya Modexpor International, encarregada del càsting de la sisena temporada de Joc de trons va explicar divendres que la selecció dels extres que es farà per al rodatge de Girona tindrà algunes diferències respecte del que es va fer a Andalusia, on la mateixa empresa va escollir també els figurants. Un element, però, que es mantindrà serà l'interès en què la majoria dels escollits per participar en la gravació siguin de la mateixa ciutat on es rodarà o del seu entorn. En aquest cas ,de Girona.

Guardamuro va participar en un programa de Canal Plus en què les jornades de rodatge són molt dures i que, per aquest motiu, es considera important que les persones seleccionades siguin de molt a prop d'allà on es grava. Són jornades de treball molt llargues i es considera que els continus viatges d'anar i tornar al rodatge poden perjudicar els participants. A Andalusia, es va haver d'atendre diverses persones perquè es va gravar amb temperatures molt altes. Va parlar d'un màxim d'entre 40 i 50 quilòmetres a la rodona, tot i que també va puntualitzar que això no seria un requisit necessari.

Les dates del càsting

Una de les novetats del càsting que es farà a Girona és que serà presencial, a diferència del que es va produir a Andalusia, on primer es va fer la secció per mitjà de correus electrònics. L'interès va desbordar els responsables de l'empresa, que van rebre més de 80.000 currículums. Aquest cop, però, Modexpor ha repetit que no se'ls enviï correus ni missatges i que ja informarà, quan es consideri oportú, de les dates dels càstings, el nombre de gent que es busca i dels requisits necessaris. Ara per ara, l'única informació que ha donat l'empresa és que aquesta selecció es farà durant el mes de juliol. S'espera que en les properes hores, Modexpor doni, finalment, tots els detalls. El responsable de l'empresa sí que va deixar clar que es descartaran automàticament aquelles persones que tinguin un tatuatge, ja que no es poden eliminar durant la gravació.

Guardamuro també va explicar que es faran dos càstings: un a Girona i un Peníscola. A Andalusia se'n va fer només un, ja que Sevilla i Osuna estan relativament a prop. D'altra banda, durant el programa emès per Canal Plus es va especular amb la possibilitat que a banda d'aquestes dues poblacions, pugui haver-hi escenes també a Almeria.

Finalment, una experta en la sèrie va apuntar que Girona podria esdevenir la ciutat d'Antigua, la ciutat més antiga de Ponent. També es va explicar que els encarregats de buscar localitzacions per la sisena temporada havien recorregut tot l'Estat i que valoraven els paisatges i la llum durant el dia i que estaven encantats amb el tracte rebut.