EL NOU CARTIPÀS

Puigdemont relega Ribas a Sostenibilitat i dóna Urbanisme a Marta Madrenas

L'equip de Govern tindrà sis tinents d'alcalde, dos més que en l'anterior mandat, i tres dedicacions exclusives, una més

27.06.2015 | 07:47
Puigdemont relega Ribas a Sostenibilitat i dóna Urbanisme a Marta Madrenas

El nou equip de govern que dirigirà la ciutat de?Girona els propers quatre anys tindrà sis àrees pilotades per sis tinents d'alcalde. Només Cristòbal Sánchez, Eva Palau (nous a la llista de CiU) i Carles Ribas queden com a simples «regidors de govern». Aquest darrer passa de gestionar la potent àrea d'Urbanisme a encarregar-se de Sostenibilitat.

L'alcalde de Girona ha decidit fer alguns canvis en l'organigrama de govern per aquest nou mandat. El cartipàs tindrà sis tinents d'alcalde (un per cada àrea de govern, a més de l'àrea d'alcaldia), dos més que en l'anterior mandat. Una de les àrees més potents dels consistoris, Urbanisme, que gestionava CarlesRibas, ara passa a mans de Marta Madrenas. El regidor es queda amb Sostenibilitat i manté l'encàrrec de gestionar les darreres fases del projecte ferroviari.

Els tinents d'alcalde per aquest ordre seran: Isabel Muradàs (dirigirà l'àrea de Ciutadania i regidoria d'Educació i Esports) i que comptarà també amb Cristòbal Sánchec (regidor de Joventut i Participació); Marta Madrenas (àrea d'Urbanisme i Activitats i encarregada de dinamització del territori); Glòria Plana (Promoció i Ocupació i encarregada d'Ocupació, Empresa i Comerç); Maria Àngels Planas (àrea d'Hisenda i Sostenibilitat i encarregada d'Hisenda i Règim Interior), que comptarà amb CarlesRibas en la regidoria de Sostenibilitat; Eduard Berloso (àrea de Serveis a les persones, amb Serveis Socials, Habitatge i Cooperació) i que comptarà amb Eva Palau (Salut i Seguretat en el Treball); i Joan Alcalà (que seguirà gestionant Seguretat, Mobilitat i Via Pública).

Puigdemont continuarà portant la regidoria de Cultura i tindrà tres regidores adjuntes Muradàs, Plana i Madrenas. A l'àrea d'alcaldia és on hi haurà la gestió del projecte ferroviari, delegada en Ribas i de dinamintzació del territori, delegada en Madrenas. Tot apunta que hi haurà tres dedicacions exclusives, una més que en el darrer mandat. Fins ara les tenien Maria Àngels Planas i Marta Madrenas i ara també Joan Alcalà. Rebran 14 pagues de 3.475 euros.

Pacte amb ERC-MES

CiU podrà aprovar el cartipàs aquest dilluns, gràcies al suport del grup municipal d'ERC-MES. Esquerra «facilitarà» l'aprovació del cartipàs municipal amb l'objectiu de «vetllar per la governabilitat de la ciutat», un acord materialitzat a partir de tres accions de millora de la ciutat: un pla de xoc per a la Devesa, doblar la partida pressupostària per a les beques KREAS i noves bonificacions en el preu del bus per a majors de 65 anys i també per a joves de 18 a 25.

En canvi, el PSC i la CUP hi votaran en contra. La CUP considera que el pacte de CiU i ERC consolida «un model continuista» i va manifestar el «rebuig dels grups al codi ètic municipal proposat per la CUP. Els socialistes creuen que el cartipàs pactat amb ERC «no aporta solucions en matèria d'ocupació, de cultura i de promoció econòmica». «En el document presentat hi podria haver hagut una regidoria d'ocupació dotada amb recursos per aplicar un pla de xoc; un pla estratègic per indústria, comerç i turisme; i la recuperació de la regidoria de Cultura. Però en l'acord entre ERC i CiU no hi ha ni una paraula sobre tot això», va dir la portaveu, Sílvia Paneque.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Maria Mercè Roca.
ERC proposa a l'Ajuntament de Girona un govern de concentració amb CiU i la CUP

ERC proposa a l'Ajuntament de Girona un govern de concentració amb CiU i la CUP

Maria Mercè Roca demana a Marta Madrenas que abandoni "la zona de confort" amb el PSC i recorda...

Girona inicia el procés per expropiar vuit finques al barri de Sant Pau

Girona inicia el procés per expropiar vuit finques al barri de Sant Pau

L'actuació urbanística permetrà obrir un nou tram de carrer fins al parc Migdia i aixecar dos...

El PDeCAT manté el pacte amb el PSC a Girona "a l´espera" de què passi al Senat

El PDeCAT manté el pacte amb el PSC a Girona "a l´espera" de què passi al Senat

El partit assegura que "per ara" no vol trencar l'acord amb els socialistes i posa en valor la...

Un incendi en un quadre elèctric acaba amb una canonada rebentada a Girona

Un incendi en un quadre elèctric acaba amb una canonada rebentada a Girona

Cap persona ha resultat ferida però l'edifici s'ha quedat sense els serveis bàsics

Les Fires i Festes de Sant Narcís escalfen motors

Les Fires i Festes de Sant Narcís escalfen motors

Els gegants i la prèvia de la competició entre barris van servir d'avantsala de la festa de la...

La Fira de Mostres creix un 8% en superfície d´exposició contractada

La Fira de Mostres creix un 8% en superfície d´exposició contractada

El certamen tindrà 397 estands i entre les novetats inclourà tallers de la UdG i d'emprenedoria...

Enllaços recomanats: Premis cinema