L'alcalde de Girona ha decidit fer alguns canvis en l'organigrama de govern per aquest nou mandat. El cartipàs tindrà sis tinents d'alcalde (un per cada àrea de govern, a més de l'àrea d'alcaldia), dos més que en l'anterior mandat. Una de les àrees més potents dels consistoris, Urbanisme, que gestionava CarlesRibas, ara passa a mans de Marta Madrenas. El regidor es queda amb Sostenibilitat i manté l'encàrrec de gestionar les darreres fases del projecte ferroviari.

Els tinents d'alcalde per aquest ordre seran: Isabel Muradàs (dirigirà l'àrea de Ciutadania i regidoria d'Educació i Esports) i que comptarà també amb Cristòbal Sánchec (regidor de Joventut i Participació); Marta Madrenas (àrea d'Urbanisme i Activitats i encarregada de dinamització del territori); Glòria Plana (Promoció i Ocupació i encarregada d'Ocupació, Empresa i Comerç); Maria Àngels Planas (àrea d'Hisenda i Sostenibilitat i encarregada d'Hisenda i Règim Interior), que comptarà amb CarlesRibas en la regidoria de Sostenibilitat; Eduard Berloso (àrea de Serveis a les persones, amb Serveis Socials, Habitatge i Cooperació) i que comptarà amb Eva Palau (Salut i Seguretat en el Treball); i Joan Alcalà (que seguirà gestionant Seguretat, Mobilitat i Via Pública).

Puigdemont continuarà portant la regidoria de Cultura i tindrà tres regidores adjuntes Muradàs, Plana i Madrenas. A l'àrea d'alcaldia és on hi haurà la gestió del projecte ferroviari, delegada en Ribas i de dinamintzació del territori, delegada en Madrenas. Tot apunta que hi haurà tres dedicacions exclusives, una més que en el darrer mandat. Fins ara les tenien Maria Àngels Planas i Marta Madrenas i ara també Joan Alcalà. Rebran 14 pagues de 3.475 euros.

Pacte amb ERC-MES

CiU podrà aprovar el cartipàs aquest dilluns, gràcies al suport del grup municipal d'ERC-MES. Esquerra «facilitarà» l'aprovació del cartipàs municipal amb l'objectiu de «vetllar per la governabilitat de la ciutat», un acord materialitzat a partir de tres accions de millora de la ciutat: un pla de xoc per a la Devesa, doblar la partida pressupostària per a les beques KREAS i noves bonificacions en el preu del bus per a majors de 65 anys i també per a joves de 18 a 25.

En canvi, el PSC i la CUP hi votaran en contra. La CUP considera que el pacte de CiU i ERC consolida «un model continuista» i va manifestar el «rebuig dels grups al codi ètic municipal proposat per la CUP. Els socialistes creuen que el cartipàs pactat amb ERC «no aporta solucions en matèria d'ocupació, de cultura i de promoció econòmica». «En el document presentat hi podria haver hagut una regidoria d'ocupació dotada amb recursos per aplicar un pla de xoc; un pla estratègic per indústria, comerç i turisme; i la recuperació de la regidoria de Cultura. Però en l'acord entre ERC i CiU no hi ha ni una paraula sobre tot això», va dir la portaveu, Sílvia Paneque.