L'empresa que realitza el càsting per a la sèrie Joc de trons va revelar ahir tota la informació necessària per a les persones que volen participar en el rodatge de la sèrie a Girona. També va aportar informació adicional com ara que la filmació serà del 3 al 18 de setembre (els dos inclosos). La selecció d'extres es farà demà i dimarts durant tota la jornada al Palau Firal de Girona i hi prendran part 2.400 persones, la meitat homes i l'altra meitat, dones. A aquests se'ls haurà preseleccionat durant el matí del dilluns. Modexpor Internacional no concreta quanta gent requereixen, però sí que per cada dia de rodatge les persones que hi participin cobraran 50 euros nets en nòmina.

L'empresa que farà el càsting d'extres és conscient de la passió que ha despertat aquesta selecció (fa uns dies, va demanar a la gran quantitat de gent que està interessada a participar-hi que deixés d'enviar fotografies i currículums a les seves oficines, i que deixés també de saturar la seva centraleta electrònica), així, en la piulada al seu compte de Twitter sobre la convocatòria de la selecció hi va escriure: "Per fi la notícia que estàveu esperant".

I a partir d'aquí, dos pàgines en què es detalla tot el que cal saber per prendre part en el càsting i en el posterior rodatge. La selecció començarà dilluns al matí, a partir de les nou, a Fira de Girona i el primer pas serà la preselecció de 2.400 persones. Posteriorment, i fins les vuit del vespre, se'ls faran les proves. El mateix horari es farà l'endemà.

Els candidants han de tenir entre 18 i 65 anys i queden descartades directament les persones amb tatuatges, amb colors de cabell poc naturals o amb pentinats "molt moderns" (vegeu taula adjunta de la informació). Preferentment, es busquen persones primes, homes en bones condicions físiques i amb qualsevol tamany de cabell, mentre que les dones l'han de tenir llarg; també es tindrà en compte si són veïns de Girona o de pobles de l'entorn. S'ha de portar pantalons curts i mànigues de camisa curtes perquè els avaluadors poguin veure les cames i els braços dels candidats. Finalment, els homes han d'estar disposats a tallar-se la barba, o a deixar-se-la créixer.

Jornades llargues de rodatge

Igualment, tothom ha de portar el seu document d'identificació i número de la seguretat social i, en els casos que sigui necessari, tenir el permís de treball en regla. Com s'ha dit, el sou són 50 euros nets per dia de rodatge i s'abonen en una nòmina.

Quant al rodatge, els seleccionats han d'estar disponibles per treballar a Girona del 3 al 18 de setembre, si bé les dates poden variar en funció del desenvolupament de la feina. S'afegeix que tots han d'assistir a les proves de vestuari els dies previs al rodatge, els quals "seran jornades molt llargues ja que tots haureu de passar per maquillatge, vestuari i perruqueria", informa Modexpor. A més, l'horari de filmació dependrà de les escenes que s'hagin de gravar.