C.CATALUNYA
Llagostera - Girona acaben 0-0. Es decidirà als penals

Tres assessors més i una tercera dedicació exclusiva a Girona

L´Ajuntament aprova el cartipàs i Puigdemont aposta per «articular» un pacte estable amb ERC

30.06.2015 | 08:07
Tres assessors més i una tercera dedicació exclusiva a Girona

El ple de l´Ajuntament de Girona va aprovar ahir al vespre el cartipàs municipal, amb més càrrecs de confiança (a l´equip de govern i a l´oposició) que en el mandat anterior. D´una banda, el govern –en minoria– de CiU tindrà tres dedicacions exclusives, una més que els últims quatre anys. A més de Marta Madrenas i Maria Àngels Planas, a partir d´ara Joan Alcalà disposarà també d´una dedicació exclusiva. Aquests tres regidors de l´equip de govern cobraran catorze pagues de 3.474,93 euros cada any. Pel que fa als càrrecs de confiança, el govern municipal comptarà amb vuit assessors: el coordinador gerent, el cap de gabinet de l´alcalde, el coordinador de programes, el coordinador de ciutadania, el coordinador de sostenibilitat, el coordinador de promoció i ocupació, el coordinador per a arts escèniques i l´assessor jurídic. Es tracta de tres càrrecs de confiança més que en el mandat anterior, tenint en compte que desapareixen dues figures: tant el cap d´àrea d´Educació i Esports com el coordinador del Centre Cultural La Mercè. L´alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va voler aclarir que un dels tres assessors de més ja existia, amb el càrrec de comissionat del teatre.

D´altra banda, es produeix també un augment de càrrecs de confiança als grups de l´oposició. El fet és que hi ha un partit més que en el mandat anterior (tot i que ICV no va aconseguir representació, ara el ple compta amb ERC i Ciutadans). Així, els sis grups que formen el ple de l´Ajuntament tindran un assessor de dedicació de jornada completa. A més, CiU, ERC, la CUP i el PSC disposaran d´un segon càrrec de confiança de jornada completa, mentre que en el cas de Ciutadans i PP serà de jornada parcial. En total, per tant, 12 assessors per als sis grups del ple de Girona. Puigdemont va subratllar que també s´ha produït un increment de càrrecs de confiança entre els partits de l´oposició, davant les crítiques d´aquests grups contra el cartipàs aprovat per CiU i ERC.

Pel que fa a la remuneració per assistències dels regidors, serà de 702 euros per al ple, de 562 euros per a la junta de portaveus i de 377 euros per a la comissió informativa (amb el màxim d´una assistència remunerable al mes). Sobre la dotació econòmica als grups polítics, CiU rebrà 1.200 euros al mes; ERC, la CUP i el PSC, 780 euros cadascun al mes; Ciutadans, 640 euros mensuals i PP, 570 euros.

Durant el ple, Puigdemont va assenyalar que la seva aposta és «articular» un pacte d´estabilitat amb ERC «en qüestions de ciutat» en el mandat actual. L´alcalde de Girona va valorar que el partit republicà és «preferent, tot i que no l´únic» per assolir acords. La cap de llista d´ERC, Maria Mercè Roca, ocuparà la figura de cap de l´oposició. Pel que fa a l´aprovació del cartipàs, va tenir els vots a favor de CiU i ERC, en contra de la CUP i el PSC, mentre que els vots de Ciutadans i PP van ser en contra o d´abstenció, en funció del punt. Els diferents grups de l´oposició (excepte ERC) van retreure al partit república que donés suport al cartipàs tot i que no hi ha una regidoria de cultura –com defensava Roca–. La portaveu d´ERC va respondre que el seu sí és crític.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

La UdG confia ser propietària de tot el Parc Científic

La UdG confia ser propietària de tot el Parc Científic

El rector de la UdG, Sergi Bonet, ha explicat que el pla de liquidació aprovat pel Jutjat...

El Festival del Circ promet l´edició «més espectacular» a Girona

El Festival del Circ promet l´edició «més espectacular» a Girona

S'hi podran veure 24 espectacles amb actuacions inèdites de companyies estatals vingudes de...

Trien les noves «cares» de l´Espai Gironès

Trien les noves «cares» de l´Espai Gironès

David Soler, de 18 anys i veí de Salt, i la brasilera Laidiany Lopes, de 31 anys i...

El Festival del Circ arriba a Girona i promet l´edició «més espectacular» de la seva història

El Festival del Circ arriba a Girona i promet l´edició «més espectacular» de la seva història

El director manté el projecte d'un Museu Europeu del Circ "a llarg termini" i el continua...

Mor l´empresari Manel Nadal als 94 anys

Mor l´empresari Manel Nadal als 94 anys

Industrial de la fusta, era el patriarca d'una de les famílies gironines amb més vocació de servei...

Enllaços recomanats: Premis cinema