La circulació de vehicles a la ciutat de Girona quedarà afectada aquest estiu en algunes zones, a causa de les actuacions de millora i manteniment que realitzaran les companyies d'energia elèctrica, gas i aigua a la via pública. Així ho va anunciar ahir el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, qui va destacar que «s'aprofita el període estival per minimitzar l'impacte d'aquestes obres, ja que el volum de trànsit de vehicles disminueix».

Una de les primeres actuacions que es portaran a terme serà l'execució, que ja va començar aquesta setmana, d'una rasa de 5.224 metres entre la fàbrica de la Nestlé, a l'antiga carretera d'Amer, i la subestació d'Endesa Energia del carrer de la Indústria, al polígon de Mas Xirgu. Aquesta intervenció tindrà diverses afectacions a la circulació dels vehicles. Entre d'altres, es tallarà un carril de circulació en sentit centre de la ciutat en el tram entre la rotonda de l'antiga carretera d'Amer i el carrer de la Joiera Petita. També es tallarà un carril de circulació en direcció al centre de la ciutat del carrer de Roberto Bolaño i quedarà afectat el carril bici del parc de Domeny durant les darreres tres setmanes de juliol. A més, se suprimirà un carril en els vials de dos carrils per on s'executa la rasa: l'avinguda de Josep Tarradellas, des de la rotonda de Fontajau fins al carrer de Santa Eugènia, i el carrer Riu Güell, des del carrer Santa Eugènia fins al de Can Pau Birol.

Rases al centre de la ciutat

D'altra banda, ja han començat les actuacions a la zona de la plaça de la Vila de Perpinyà, on s'obrirà una rasa d'uns 120 metres que travessarà l'avinguda de França per la banda nord i que serà executada per la companyia Aigües de Girona, Salt i Sarrià. Durant les obres, es mantindran els dos carrils de circulació amb pas alternatiu. La mateixa companyia construirà una nova canonada en el tram de la ronda de Ferran Puig entre el carrer de Bonastruc de Porta i la plaça del Marquès de Camps. Les obres començaran l'última setmana de juliol i es tallarà el trànsit de vehicles del carril de circulació de tota la ronda en direcció a la plaça del Marquès de Camps del 3 al 21 d'agost. El trànsit es desviarà pel carrer de Joaquim Vayreda, Caterina Albert i Mestre Francesc Civil. Aprofitant aquesta afectació de trànsit, l'empresa Gas Natural farà també unes rases a la ronda de Ferran Puig, entre la rotonda de la Devesa i la plaça del Marquès de Camps.

Durant el juliol i l'agost, Gas Natural farà actuacions per millorar la seva xarxa al carrer de Barcelona. Al juliol afectarà els trams de la plaça del Poeta Marquina, la zona de davant de les Germanetes dels Pobres i un encreuament proper al carrer de la Creu. El mateix carrer de la Creu, entre el carrer de Francesc Ciurana i el carrer de Joan Maragall, també s'hi faran obres. A l'agost es faran a la zona de la plaça d'Espanya.