Comencen les obres per traslladar el laboratori clínic regional de Salt

La posada en marxa està prevista per a finals de maig

08.07.2015 | 16:02

Les obres de la primera fase de construcció del nou laboratori clínic regional al parc hospitalari Martí i Julià de Salt (Gironès) ja han començat. El laboratori tindrà una superfície de 1.800 metres quadrats i es preveu que els treballs s'allarguin fins a finals d'any. Després, començarà la segona fase, que consisteix en adequar els espais exteriors i dotar l'espai del mobiliari necessari per desenvolupar l'activitat. La posada en marxa del nou laboratori està prevista per a finals de maig de l'any vinent. Les obres i l'equipament del laboratori tenen un pressupost de 2,5 milions d'euros (MEUR). Un cop estigui a ple rendiment, calculen que assumirà gairebé sis milions de proves l'any.

El nou laboratori unirà els actuals laboratoris ubicats a l'hospital Josep Trueta de Girona (d'uns 1.200 metres quadrats) i al parc hospitalari (d'uns 480 metres quadrats). La seva posada en marxa està prevista per a finals de maig de l'any que ve.

El laboratori del Trueta, amb 94 professionals, realitza activitat per a l'ICS Girona (tant de l'hospital mateix, com dels 27 equips d'atenció primària), per a l'IAS (l'hospital Santa Caterina i els tres equips d'atenció primària) i també per a l'hospital de Campdevànol. S'hi realitzen extraccions de sang i analítiques de fluids biològics, microbiologia i estudis genètics.

Es preveu que el nou laboratori assumirà la realització de gairebé sis milions de proves l'any i atendrà unes 700.000 peticions de les tres institucions.

Un cop quedin alliberats els espais que actualment ocupa el laboratori al Trueta, començaran els treballs per atacar l'ampliació de les urgències a l'hospital de referència de les comarques gironines. La previsió és que el projecte estigui acabat passat l'estiu, de manera que es puguin fer els tràmits per a la licitació i l'inici d'obres quan s'hagi traslladat el laboratori.

El servei d'urgències pràcticament doblarà la seva superfície actual, que és de 1.200 metres quadrats, cosa que suposarà una millora tant per als usuaris com per als professionals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema