Comencen les obres per traslladar el laboratori clínic regional de Salt

La posada en marxa està prevista per a finals de maig

08.07.2015 | 16:02

Les obres de la primera fase de construcció del nou laboratori clínic regional al parc hospitalari Martí i Julià de Salt (Gironès) ja han començat. El laboratori tindrà una superfície de 1.800 metres quadrats i es preveu que els treballs s'allarguin fins a finals d'any. Després, començarà la segona fase, que consisteix en adequar els espais exteriors i dotar l'espai del mobiliari necessari per desenvolupar l'activitat. La posada en marxa del nou laboratori està prevista per a finals de maig de l'any vinent. Les obres i l'equipament del laboratori tenen un pressupost de 2,5 milions d'euros (MEUR). Un cop estigui a ple rendiment, calculen que assumirà gairebé sis milions de proves l'any.

El nou laboratori unirà els actuals laboratoris ubicats a l'hospital Josep Trueta de Girona (d'uns 1.200 metres quadrats) i al parc hospitalari (d'uns 480 metres quadrats). La seva posada en marxa està prevista per a finals de maig de l'any que ve.

El laboratori del Trueta, amb 94 professionals, realitza activitat per a l'ICS Girona (tant de l'hospital mateix, com dels 27 equips d'atenció primària), per a l'IAS (l'hospital Santa Caterina i els tres equips d'atenció primària) i també per a l'hospital de Campdevànol. S'hi realitzen extraccions de sang i analítiques de fluids biològics, microbiologia i estudis genètics.

Es preveu que el nou laboratori assumirà la realització de gairebé sis milions de proves l'any i atendrà unes 700.000 peticions de les tres institucions.

Un cop quedin alliberats els espais que actualment ocupa el laboratori al Trueta, començaran els treballs per atacar l'ampliació de les urgències a l'hospital de referència de les comarques gironines. La previsió és que el projecte estigui acabat passat l'estiu, de manera que es puguin fer els tràmits per a la licitació i l'inici d'obres quan s'hagi traslladat el laboratori.

El servei d'urgències pràcticament doblarà la seva superfície actual, que és de 1.200 metres quadrats, cosa que suposarà una millora tant per als usuaris com per als professionals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Una ferida en un xoc a Girona

Una ferida en un xoc a Girona

La víctima va ser traslladada en ambulància a l'hospital Josep Trueta

Girona, reserva espiritual d´occident

Girona, reserva espiritual d´occident

L'afer del cartell del circ Raluy a Girona ens torna als temps de la censura franquista

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

L'objectiu és acabar amb les filtracions i poder garantir l'abastiment d'aigua al llarg del...

El repte global del sobreenvelliment

El repte global del sobreenvelliment

L'Auditori de la Coma Cros de Salt ha acollit durant dos dies diferents conferències i tallers,...

Les Fires tindran amb una trentena d´activitats per al públic infantil

Les Fires tindran amb una trentena d´activitats per al públic infantil

Les Fires de Sant Narcís comptaran amb una trentena d'activitats dirigides al públic infantil i...

Enllaços recomanats: Premis cinema