La polèmica col·lecció Santos Torroella podria arribar aviat a la ciutat de Girona. Així ho va insinuar dilluns l'alcalde, Carles Puigdemont que va indicar que l'Ajuntament «està pendent d'adequar una nau industrial» que serà la que farà de magatzem municipal mentre les obres d'art no poden ubicar-se al seu destí final, la Casa Pastors. L'Ajuntament va fer un concurs per trobar una nau adequada (en temes de seguretat i bona conservació) per 34.500 euros, però cap empresa va oferir-ne cap. Posteriorment, l'Ajuntament podia podria llogar la que considerés adient directament. El que fa temps que ja està als soterranis del Palau de congressos- auditori és la part de documentació, en una concisions que es consideren idones per al seu bon manteniment.

Puigdemont ho va explicar en el ple a preguntes del regidor de la CUP, Lluc Salellas, que volia conèixer detalls del procés de compra i del projecte de rehabilitació de l'edifici de la plaça de la Catedral que hauria d'acollir el fons de Santos Torroella. També volia saber si es donarà veu als grups municipals.

L'alcalde va limitar-se a exposar que les formes de pagament estan incloses al contracte amb els hereus del col·leccionista (es pagaria en set anys) i on queda clar que «el darrer pagament queda retingut fins a poder garantir dos principis inamovibles». Per una banda, un «inventari final» on es comprovi que hi ha totes les obres que en teòrica consta que conté el fons. Per l'altra, el tema fiscal. En aquest sentit, va exposar que «podrem demostrar que ens afavorirà». El preu de la col·lecció seria de 3,9 milions d'euros, però l'equip de govern manté que l'ajuntament podria acabar pagant-ne uns 2,3 milions.

Les obres a la Casa Pastors

Pel que fa a les futures obres de la Casa Pastors, va exposar que estan pendents de la possible subvenció de l'1'5% Cultural que depèn del Ministeri de Foment i de Cultura. Aquest ajut, segons el batlle permetria tirar endavant el 60% dels treballs. Puigdemont també va citar que la Diputació col·laborarà en les tasques. Finalment, va detallar que tots els grups poden consultar el projecte museogràfic i museològic existent, que ja hi ha un model de gestió i un programa associat.