El sindicat Comissions Obreres (CCOO) assegura que els set agents de la Policia Municipal de Girona que no han superat l'examen psicotècnic continuen treballant a «primera línia» tot i que se'ls ha retirat l'arma reglamentària. El delegat de prevenció de CCOO a la policia, Dídac Cano, reclama que els agents que no van passar positivament l'examen no hagin de fer tasques considerades de «risc» i demana que se'ls facin fer «feines apropiades» i si no és possible, que se'ls doni la baixa.

El representant dels treballadors indica que molts dels agents que no han superat la prova psicotècnica continuen treballant al carrer o en torns de nit. No fan tasques d'administració, ni d'atenció a la víctimes o atenció telèfonica ni estan a l'oficina de denúncies.

Diferència amb Barcelona

Els policies que no van superar l'examen solen passar per un mal moment psicològic (per diferents motius com ara una separació, problemes familiars o econòmics, entre d'altres) i al cap de sis mesos quan se'ls fa una segona prova ja tornen a ser aptes. Cano exposa però que a Girona estan al limbe, perquè no saben què pot passar si suspenen altre cop perquè ni la policia ni l'Ajuntament es defineix. «No se sap què passarà. No està previst enlloc», afirma. Cano assenyala que tot aquest tema està molt més ben organitzat a la Guàrdia Urbana de Barcelona i en altres policies com la de Badalona 0 de l'Hospitalet, on hi ha seguiment dels agents afecats i es poden donar baixes laborals a aquells que es considera que passen per un mal moment.

El delegat de prevenció també va negar que només un 15% d'agents del cos policia gironí portin pistola, tal com assegurava fa uns dies a aquest diari el president de l'Associació de Caps de Policies Locals de les Comarques Gironines i intendent de la policia de Girona, Josep Palouzié. Al contrari, assegura que pràcticament tots els agents tenen arma malgrat que en ocasions no la portin a sobre sempre.