Girona cedirà un pis de lloguer social a una família que s'ha quedat sense casa pel foc

Es tracta d'un matrimoni amb dos fills petits i s'hi podran instal·lar durant tres mesos

22.07.2015 | 18:41

L'Ajuntament de Girona s'ha reunit aquest dimecres amb les famílies que han patit afectacions pel foc de les Pedreres. El cas més greu és el d'un matrimoni amb dos fills petits que vivien en una casa que ha quedat molt afectada per les flames. El regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso, ha explicat que els cediran un pis dels que tenen reservats per a emergències socials per tal que s'hi puguin instal·lar durant tres mesos. Serveis Socials farà un informe per determinar si la família pot aportar una part del lloguer social o, en cas de no tenir ingressos suficients, viure-hi de franc. A la resta de cases afectades només caldrà fer algunes neteges o pintar abans que els veïns hi tornin a viure.

L'Ajuntament de Girona ha organitzat aquest migdia una reunió amb les famílies que han patit afectacions a les seves propietats a causa del foc per tal de buscar una solució. Algunes d'aquestes persones han passat la nit a un hotel de la ciutat o bé a casa de familiars a l'espera de veure quina sortida troben a cada cas.

Segons ha explicat el regidor de Serveis Socials, el cas més greu és el d'un matrimoni amb dos fills petits que vivia en una casa de la zona de les Pedreres que ha quedat molt afectada pel foc. Com que la casa no està assegurada no poden reclamar indemnització. Per això, l'ajuntament ha optat per cedir-los un dels pisos que tenen reservats per a emergències socials perquè s'hi puguin traslladar amb els dos petits. S'hi podran estar un màxim de tres mesos.

Seran els Serveis Socials els que dictaminaran si la família té prou ingressos per abonar una part del lloguer social. Si no fos així, hi podrien viure de franc durant aquests mesos. Aquesta família passarà les dues properes nits a un hotel de la ciutat abans de traslladar-se a aquest pis de lloguer social.

Berloso ha explicat que la resta de famílies que han patit algun dany a les cases podran arreglar-ho pels seus propis mitjans. "En alguns casos han de pintar o bé ventilar les cases, però no hi ha més afectacions i properament tothom podrà estar-se a casa", ha manifestat el regidor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema