El jutge que porta el cas del bloc de Salt ocupat per la PAH ha decidit suspendre indefinidament el desallotjament, previst per al 25 de juliol. El magistrat considera que, tot i que els recursos presentats per les famílies no suspenen la tramitació de la denúncia, sí que vol esperar a resoldre'ls abans de fixar una nova data de desallotjament. La PAH Girona Salt es va felicitar per la notícia i van assegurar que dóna «tranquil·litat» a les famílies. Als pisos hi viuen 18 adults i 24 nens de 12 famílies. La portaveu, Marta Afuera, recorda que la propietària de l'immoble és la Sareb i l'insta a cedir aquest i d'altres pisos per a lloguer social.

Les famílies van tornar a entrar a aquest bloc -que és propietat de la Sareb- el 22 de maig. Una primera ordre de desallotjament fixava el 25 de juny com a data límit perquè marxessin voluntàriament dels pisos si no volien que se'ls fes fora per la força. Les famílies van entrar pocs dies abans un escrit al jutjat que identificava qui vivia a l'edifici i alertava que estan en una situació «de vulnerabilitat extrema». Finalment, el jutge va ajornar aquesta data un mes, fins al 25 de juliol.

Fa pocs dies, els advocats de les famílies van presentar dos recursos al jutjat per intentar parar el desallotjament. Segons explica Afuera, en els recursos el que es demana al magistrat és que tingui en compte que el dret a l'habitatge «ha de prevaldre per sobre al dret de la propietat privada».