La família Fleta va perdre la seva casa en l'incendi que dimarts va cremar 36 hectàrees de la zona alta de la muntanya de les Pedreres. Tenien una casa en un camí entre els Polvorins i el Calvari i les flames van cremar l'interior del seu habitatge i van destrossar-ho gairebé tot. En aquest habitatge hi vivien una dotzena de persones.

Dues criatures, que tenen cinc i sis anys, van a l'escola Annexa i ara els pares d'alumnes i també el centre escolar estan buscant maneres d'ajudar a aquesta família que s'ha quedat sense casa per culpa de l'incendi. Per aquest motiu, van enviar un missatge de Whatsapp solidari entre els pares i mares d'alumnes d'una de les classes dels menors i s'estan mobilitzant. Ara com ara, ja han recollit roba tant per als pares com per a les criatures i esperen que al llarg d'aquests dies, la resta de pares i també els ciutadans que vulguin en portin al centre escolar, tenen temps fins al 30 de juliol.

Per altra banda, com explica una de les mares que s'ha mobilitzat pels fets, també estan fent gestions per localitzar un pis proper a l'escola ja que, segons relata, el que els han proporcionat des dels Serveis Socials de l'Ajuntament es troba massa allunyat i no tenen transport per acostar-hi els menors.

Una de les altres coses que preveuen fer, relata, és ajudar-los a arreglar la casa a tocar el Pirulí. Els ajudaran a netejar i a tornar a posar-ho tot en ordre al més aviat possible. En l'incendi que va afectar dimarts la part alta de la muntanya de les Pedreres van quedar afectades set cases, dues de els quals de forma més crítica ja que van veure com entraven les flames a dins. Les altres, els caldrà una capa de pintura bàsicament a la façana o petites reparacions.

Incendi extingit

Els Bombers per la seva banda, que durant el dia d'ahir van seguir remullant la zona afectada i així, intentar evitar possibles revifalles del foc. Van donar per extingit l'incendi cap a tres quarts de sis de la tarda però amb tot, a la zona ahir el vespre encara hi restaven algunes dotacions terrestres en caràcter preventiu, segons va informar el cos d'extinció d'incendis.

Quant a les causes del foc de Girona que va afectar 36 hectàrees, els Mossos d'Esquadra ja tenen a les seves mans pendents d'anàlisi les dues burilles que els Agents Rurals van trobar al lloc on va començar l'incendi, en un camí de darrere del cementiri de Girona i on hi ha testimonis que van veure algú llançant-hi les cigarretes.