La regidora de Girona i diputada al Parlament Isabel Muradàs va presentar ahir la seva baixa dins d'Unió després d'haver comunicat la decisió fa una setmana. La dirigent assegura que està motivada pel seu suport a Artur Mas. «Considerava que en aquests moments, era més important que Unió estigués a dins del procés que no a fora». Va remarcar que davant d'aquesta consideració «no és ètic ni correcte defensar una candidatura i mantenir la militància en un altre partit polític». La direcció d'Unió va rebre amb calma la notícia, malgrat que «sap greu perquè amb el nostre full de ruta sobiranista sembla que tothom hauria de tenir cabuda a Unió però no és així».

La número 2 del govern municipal de Carles Puigdemont, Isabel Muradàs, va explicar ahir que havia comunicat la seva baixa fa una setmana de manera personal al president de la Intercomarcal, Xavier Dilmé, i també al secretari general Ramon Espadaler. Ahir, però, la va formalitzar per escrit.

Muradàs, que ahir es va acomiadar també del Parlament on ha entrat en el darrer tram de legislatura, va remarcar que li «sap greu perquè deixo molts amics i companys i també molta experiència». La regidora de CiU a Girona concreta que «no és un moment fàcil personalment, però la ciutadania està demanant coherència a les persones que ens dediquem a la política».

Sobre el futur, Isabel Muradàs va concretar que no anirà a la llista de CDC i ERC, però no va aclarir si en el futur s'afegirà al nou partit Demòcrates que han fundat els escindits d'Unió. «M'agraden les persones que han creat aquesta nova formació política, el projecte que han posat sobre la taula, però encara no he fet el pas», va dir.? Crec que s'ha de fer una reflexió, quan acabes d'abandonar una formació política

Pel que fa al funcionament del grup municipal de CiU, la regidora va assegurar que res no canvia perquè «hi ha principis bàsics que compartim».

El president de la Intercomarcal d'Unió, Xavier Dilmé, va assenyalar ahir que «totes les baixes saben greu», però va afegir que amb «el tema sobiranista tothom s'hauria de poder sentir còmode a Unió». Dilmé va rebutjar que hi hagi hagut una davallada massiva de militants i va afegir que «no arriba a 40 baixes, malgrat el que hi havia anunciat» després de la dimissió de diferents direccions comarcals. «Tota baixa és lamentable però és lògic que la gent marxi si no està bé, perquè el que no seria lògic és quedar-se a foradar el vaixell des de dins», va exemplificar.

La baixa d'Elena Ribera

L'executiva d'UDC també va rebre ahir la baixa d'Elena Ribera, la diputada gironina que va ser expedientada fa poc més d'un mes. Unió va obrir un expedient disciplinari i va suspendre els seus drets de militants i càrrecs orgànics temporalment a vuit crítics que donen suport a la llista del president català, Artur Mas (CDC), entre ells la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i el dirigent Antoni Castellà. Espadaler va subratllar que l'obertura d'expedients disciplinaris no era per l'aposta independentista que havien adoptat els vuit afectats, sinó per donar suport a la llista d'un altre partit.