Entra en funcionament el nou Jutjat de guàrdia de Girona

Les obres per traslladar els forenses a la primera planta i adequar quasi 300 m2 han costat 257.585,26 euros

28.07.2015 | 15:28
Entra en funcionament el nou Jutjat de guàrdia de Girona
Entra en funcionament el nou Jutjat de guàrdia de Girona

Girona ja compta amb un Jutjat de guàrdia específic. Fins ara, els jutjats d'instrucció en funcions de guàrdia havien de passar detinguts i prendre'ls declaració a les dependències de cada jutjat, amb menys espai de despatx i sense una entrada per a detinguts allunyada del conjunt dels usuaris. Ara, comptaran amb unes instal·lacions més diàfanes i amb una sala multiús per prendre declaracions. Les noves dependències estan directament connectades per ascensor amb els calabossos. Les obres per traslladar els forenses a la primera planta i adequar quasi 300 metres quadrats com a jutjat han costat 257.585,26 euros. El jutjat d'instrucció 1 ¡serà el primer a estrenar el nou espai aquest dimecres.

Aquest dimecres entra en servei el nou Jutjat de guàrdia de Girona. "Tot i que l'edifici de Ramon Folch és força modern, no hi havia unes dependències per a les guàrdies, es feien a cada jutjat d'instrucció", ha explicat la directora dels serveis territorials de Justícia a Girona, Isabel Ruiz. Sovint, ha detallat, les declaracions es prenien al mateix despatx del jutge i no hi havia la separació òptima entre detinguts i el conjunt d'usuaris. "No eren les condicions òptimes i ara s'ha resolt", ha concretat.

El Jutjat de Guàrdia de l'edifici dels Jutjats de Girona ocuparà un nou espai més ample i confortable del mateix edifici de l'avinguda Ramon Folch, que millorarà les condicions de la prestació d'aquest servei, tant per als professionals que hi treballen com per als usuaris.

El nou espai del jutjat de Guàrdia està situat a la planta baixa de l'edifici judicial i ocupa una superfície de 294,39 metres quadrats. En aquest jutjat hi treballen quatre funcionaris d'oficina, dos de registre i un de suport a la fiscalia que disposaran d'un espai diàfan per a ells. El secretari judicial, el jutge, el fiscal i el metge forense tenen despatxos individuals.

A més, hi ha un espai destinat a sala multiús, on podran prendre declaracions. Un ascensor connecta les dependències del jutjat amb els calabossos. Així, els detinguts tindran accés directe al jutjat per un passadís interior, evitant qualsevol tipus de contacte amb víctima o usuaris del jutjat en general.

El nou Jutjat de Guàrdia té, a més, un accés específic. Durant les primeres setmanes, de dilluns a divendres es podrà entrar per la porta principal de l'edifici però els caps de setmana i festius, ja només s'usarà el nou accés de a plaça Vicens Vives. Segons ha avançat Ruiz, a partir de setembre, també a les tardes la via d'entrada serà aquesta nova porta, que compta amb espai per a vigilància de seguretat i un arc detector de metalls.

El Departament de Justícia ha destinat 257.585,26 euros a les obres d'adequació de l'espai. Isabel Ruiz ha explicat que els treballs han tingut dues fases. La primera ha consistit en traslladar els forenses de l'Institut de Medicina Legal al primer pis. Un cop alliberat l'espai, han fet les obres necessàries per connectar el jutjat amb els calabossos i adequar les instal·lacions amb els despatxos i espais necessaris. El moblament de l'espai i l'equipament informàtic i telefònic no ha suposat cap cost perquè s'ha reutilitzat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Els habitatges s'han dividit en tres grups, en funció del nivell de rendes de les persones i...

Una ferida en un xoc a Girona

Una ferida en un xoc a Girona

La víctima va ser traslladada en ambulància a l'hospital Josep Trueta

Girona, reserva espiritual d´occident

Girona, reserva espiritual d´occident

L'afer del cartell del circ Raluy a Girona ens torna als temps de la censura franquista

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

L'objectiu és acabar amb les filtracions i poder garantir l'abastiment d'aigua al llarg del...

El repte global del sobreenvelliment

El repte global del sobreenvelliment

L'Auditori de la Coma Cros de Salt ha acollit durant dos dies diferents conferències i tallers,...

Enllaços recomanats: Premis cinema