Els Mossos d'Esquadra han iniciat aquesta matinada una espectacular operació antidroga al barri gironí de la Font de la Pólvora i a pisos i locals de Girona, Sils, Llagostera, Quart, Maçanet de la Selva, Cassà de la Selva, Blanes i el Prat de Llobregat. En el macrooperatiu han participat un total de 300 agents i també un helicòpter.

A les cinc de la matinada, els agents han fet 21 entrades i registres a pisos i locals de vuit municipis mentre que un helicòpter sobrevolava la zona per detectar qualsevol intent de fuga d'algun sospitós. A hores d'ara, hi ha 26 detinguts, tots ells membres d'un clan dedicat al tràfic de cocaïna i heroïna.

El jutjat de Girona que instrueix el cas, el Jutjat d'instrucció número 4 de Girona, ha decretat secret de sumari. Els detinguts estan pendents de passar a disposició judicial.

La investigació arranca de lluny, almenys mig any, i és un operatiu coordinat entre els agents de la Unitat Territorial d'Investigació de Girona i la Divisió d'Investigació Criminal amb seu al complex Egara de Sabadell. A banda de detenir els sospitosos, els agents també han decomissat droga i s'han endut dels pisos estris que el traficants usen per manipular la substància.

Durant l'operatiu a Girona hi ha hagut moments de tensió. Familiars dels detinguts han increpat els Mossos d'Esquadra i també periodistes que cobrien el desplegament. Quan els agents s'han endut els últims detinguts de Font de la Pólvora, una parella al carrer Hortènsia, agents de la Brigada Mòbil han hagut de fer un cordó de seguretat entre els familiars i el cotxe logotipat que s'enduia els detinguts.