L'organització criminial desmantellada avui fa nou dies a Font de la Pólvora utilitzava menors d'edat per preparar i traslladar la droga. Els 28 detinguts, cinc dels quals ja han ingressat a presó, formaven part de diversos clans familiars. No obstant, el nucli dur de l'organització era format per cinc persones d'na mateixa família: una dona, els seus dos fills i les seves respectives dones. Un dels fils dedicava a obtenir cocaïna i, l´altre, l´heroïna. La cocaïna l´obtenien principalment de dos traficants de Girona i Salt, mentre que l´heroïna la compraven a venedors del barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat.

En els escorcolls els investigadors van trobar una gran quantitat de cocaïna i heroïna preparada per a la venda al detall així com dues armes de foc curtes i 75.000 euros.

Segons informen els Mossos d'Esquadra, en el darrer any i mig s´han registrat al sistema policial de gestió d´incidents una desena d´assistències per sobredosi a la ciutat de Girona, cinc de les quals al mateix barri de Font de la Pólvora, fet que ha generat una gran alarma social.

Els investigadors van determinar que els grups criminals que controlaven la venda de droga al barri eren normalment clans d´ètnia gitana residents a la zona i que la seva principal funció era el subministrament de cocaïna i heroïna directament als consumidors.

El desembre de l'any passat es va iniciar una investigació, anomenada Cas Pirineus, enfocada a la desarticulació de l´organització criminal que contorlava un gran nombre de punts de venda de droga al detall al barri de la Font de la Pólvora. Aquests punts de venda conformaven una mateixa estructura criminal i s´abastien de droga dels mateixos subministradors.

Segons la Policia, la inveestigació "ha estat molt complexa i dificultosa perquè els membres dels clans familiars controlaven els vehicles sospitosos que accedien al barri". A més, com que ja havien estat investigats per la policia amb anterioritat, coneixien la mecànica de treball dels agents, pel que "adaptaven la seva manera de delinquir a la realitat de l´operativa policial per minimitzar-ne l´efectivitat".

La investigació va permetre detectar fins a nou punts de venda de droga al detall al barri de la Font de la Pólvora, que estaven dins de la mateixa estructura criminal. També van identificar altres petits traficants que operaven a localitats com Maçanet de la Selva, Cassà de la Selva o Blanes.

Durant la investigació els policies van efectuar una gran quantitat de comisos a persones que acabaven d´adquirir la droga, fet que corroborava que en els domicilis investigats s´hi venien substàncies estupefaents. També van constatar que l´organització gestionava tres plantacions de marihuana a l´interior de cases de la urbanització Vallcanera Parc de Sils.