La prohibició d´aparcar a l´interior del Parc de la Devesa de Girona i la multa econòmica conseqüent en cas d´incomplir aquesta normativa, sembla no espantar desenes de conductors que, aquestes darreres setmanes, han optat per estacionar-hi els seus vehicles de totes maneres. Tot i la presència de barreres metàl·liques que impedeixen el pas als cotxes per evitar justament que es produeixi aquesta situació, fa uns dies a l´esplanada del costat de la piscina municipal s´hi van poder comptabilitzar més d´una trentena de cotxes estacionats. I sense ser ni dimarts ni dissabte, dies en els quals de sis del matí a sis de la tarda s´habilita tot l´espai que hi ha entre el Palau de Fires i l´Auditori-Palau de Congressos com a aparcaments pels clients del mercat dels Marxants.

Precisament en relació a aquest tema es va manifestar ahir, a través d´un comunicat de premsa, el grup ERC-MES que demana que «es facin complir les normes i que, per tant la Devesa sigui un espai protegit de lleure i esbarjo pels ciutadans». A través del document, la coalició liderada per la republicana Maria Mercè Roca assegura que la barrera dissuasiva «està permanentment oberta, contravenint d´aquesta manera la normativa actual» i que «en cap moment s´ha observat la presència de cap agent de policia municipal ni d´agents cívics fent complir les normes».

En aquest sentit, Diari de Girona va poder comprovar que ahir al matí la barrera estava correctament abaixada i que no hi havia cap vehicle estacionat a la zona on s´aplica la prohibició, situació que sí que va ser advertida la setmana anterior.

Més de 520 zones verdes

El problema de l´estacionament a la Devesa es va veure agreujat a principis del 2014 amb l´entrada en funcionament de les noves zones blaves i verdes -un total de 820 places- a tota la ciutat, ja que molts conductors preferien aparcar gratuïtament a la Devesa que pagar la tarifa per aparcar a les zones habilitades. D´aquestes noves places, 520 de zona verda van ser ubicades al barri Devesa-Güell.