Tot tipus de clients i de tot arreu anaven a la Font de la Pólvora a buscar droga o els petits traficants de la rodalia l'oferien. Doncs bé, una de les noves substàncies que feia un temps que tenien introduïda en el seu mercat és la marihuana. Una substància estupefaent que no deixa d'anar a l'alça i que en el cas del clan de la Font de la Pólvora fins i tot comptaven amb estudis per veure què podien treure'n de les tres plantacions instal·lades a les tres cases de la urbanització de Vallcanera de Sils.

Durant l'operatiu dels Mossos, van intervenir les plantes i una gran quantitat d'aparells per al cultiu com làmpades, bombetes, aires condicionats, transformadors, extractors d'aire, filtres diferencials de tensió i pantalles d'alumini.

El nou negoci l'havien començat darrerament veient que és considerada una droga tova i que les penes que els podien caure no són tan altes. La por dels Mossos, però, com van relatar ahir el cap de l'Àrea Central de Crim Organitzat dels Mossos, l'inspector Antoni Rodríguez, i el sotscap de l'Àrea Bàsica Policial Gironès- Pla de l'Estany, l'inspector Josep Sala és que grups criminals organitzats s'infiltrin en la venda de marihuana i vulguin crear un monopoli.

Asseguren que de moment això no s'ha detectat a Catalunya però es tem que pugui passar. Per altra banda Sala va puntualitzar que els últims temps detecten plantacions de marihuana en soterranis, cases abandonades o naus en desús i que es poden trobar arreu de la província però sobretot més a prop de la frontera amb França, tenint en compte que el gal és un públic objectiu ja que la droga s'hi ven molt cara.