La CUP impugnarà la contractació dels càrrecs de confiança del Govern

El grup municipal denuncia que les contractacions «fetes a dit» per desenvolupar tasques directives «no estan previstes per la llei»

19.08.2015 | 07:21
Els regidors municipals Laia Pèlach i Lluc Salellas.
Els regidors municipals Laia Pèlach i Lluc Salellas.

La CUP-Crida per Girona impugnarà la contractació de càrrecs de confiança per part de l'equip de govern de l'Ajuntament de Girona i ho farà el mes de setembre -passat el període de vancances estivals- quan l'activitat dels jutjats sigui de nou ordinària. Així ho va anunciar ahir el grup municipal, a través d'una nota de premsa, en la qual denunciava que les contractacions «fetes a dit» per desenvolupar «tasques directives dins l'estructura administrativa municipal no estan previstes per la llei».

Es tracta doncs d'Albert Riera, com a gerent de l'Ajuntament; de Narcís Sastre, qui realitza tasques de coordinació de Sostenibilitat, al costat del regidor Carles Ribas; de Francesc Xavier Ten Costa, com a coordinador d'Arts Escèniques, vinculat a la regidoria de Cultura que porta l'alcalde, Carles Puigdemont; de Georgina Andreu Mur, qui s'encarrega de coordinar Ocupació i Promoció, amb la tinent d'alcalde Glòria Plana; de Maria Clara Sánchez-Castro, com a coordinadora de Ciutadania amb la tinent d'alcalde Isabel Muradàs; de Francesc López, com a cap de gabinet de l'alcalde; Joaquim Oliva, com a assessor jurídic, i Jordi Moner, com coordinador de programes.

Segons la CUP, la legislació vigent «limita la contractació de càrrecs de confiança a tasques d'assessoria i explicita la prohibició de realització de tasques directives». «Per acabar dirigint una àrea a nivell tècnic cal passar un procediment legal que inclou unes oposicions» explicava el regidor de la CUP Lluc Salellas, qui recordava que el seu grup ja va denunciar aquesta situació durant el ple de formació del cartipàs municipal. «L'equip de govern va optar per defensar un procediment que està mal fet i tirar pel dret perquè tenen la legitimitat per fer-ho» afegia.

Increment econòmic

En aquest sentit, la CUP- Crida per Girona va defensar ahir en el document «el personal tècnic municipal i la contractació pública per a la realització de tasques directives a través de les vies previstes». Segons va criticar la portaveu de la formació, Laia Pèlach, a través d'aquesta fórmula «s'estan col·locant a dit persones de partit i que en alguns casos no han acreditat ni experiència ni formació per als càrrecs que ocupen». Així mateix, la portaveu de la CUP va denunciar que els diners destinats a càrrecs de confiança del Govern «s'han incrementat un 74% passant dels 276.119 euros per any als 481.582 euros per any».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

La Universitat ven un edifici del carrer Argenteria per 580.000 €

La Universitat ven un edifici del carrer Argenteria per 580.000 €

L'immoble, que té un dels balcons del Tarlà, s'ha venut per uns 250.000 € menys que les...

Sortegen els 26 pisos de lloguer del bloc de Salt

Sortegen els 26 pisos de lloguer del bloc de Salt

Desenes de persones es van acostar fins a l'escola Euses, on se celebrarava l'acte, per comprovar...

Nova seu per als Naturalistes de Girona

Nova seu per als Naturalistes de Girona

L'Ajuntament de Girona cedirà l'ús de la casa del jardiner, situada als Jardins de la Devesa, a...

El rector de la UdG nega cap «conflicte institucional» però admet les pressions

El rector de la UdG nega cap «conflicte institucional» però admet les pressions

Sergi Bonet avança que el Parc Científic aportarà 2,5 milions per eixugar el deute procedents del...

El gremi dels forners es planteja produir amb farina ecològica

El gremi dels forners es planteja produir amb farina ecològica

El Gremi de Forners Artesans de Girona es planteja produir amb farina ecològica, després...

Enllaços recomanats: Premis cinema