Tarragona, Sant Sebastià, Girona i Pamplona són les ciutats amb les tarifes de taxis més elevades d'Espanya, segons un estudi de Facua-Consumidors en Acció, que revela diferències de fins al 131,7% en viatges de similars característiques.

La ciutat de Tarragona té les tarifes més elevades --malgrat haver-les baixat un 4,9%--, seguida de Sant Sebastià, Girona i Pamplona, mentre que les més baixes són les de Santa Cruz de Tenerife, Arrecife (Lanzarote) i Las Palmas de Gran Canaria.

Les majors diferències per trajecte es troben en els desplaçaments diürns més curts (baixada de bandera més un quilòmetre o carrera mínima), on els preus varien des dels 5,33 euros que es cobren a Sant Sebastià fins a 2,3 a Arrecife.

L'associació de consumidors assenyala que en deu de les 45 ciutats analitzades s'apliquin tarifes especials durant determinats horaris en els caps de setmana, incrementant el preu respecte a la tarifa nocturna o amb una tarifa específica, com el cas de ciutats com Bilbao, Barcelona, Granada, Pamplona, Sant Sebastià i Sevilla.

En el que respecta als suplements, arriben fins a 1,2 euros a Huelva o un 25% a Còrdova sobre la tarifa 2, segons els casos, mentre que a Màlaga hi ha un suplement per nocturnitat de dos euros que afecta tant els caps de setmana com els dies laborables de les 24.00 a les 6.00 hores.

Facua considera que "no hi ha justificació per encarir aquest servei els caps de setmana més enllà d'aplicar la mateixa tarifa que en les nits dels dies laborables".

L'associació també es mostra contrària que els usuaris paguin suplements pels recorreguts amb destinacions en punts com aeroports o estacions de trens i autobusos, "ja que no existeix més qualitat del servei que ho justifiqui", i rebutja l'aplicació de tarifes fixes en els viatges amb origen o destí en aquests llocs, "ja que queden perjudicials per a bona part dels usuaris".