La CUP sospita que el Vol no hauria abonat les despeses d´instal·lació

El grup municipal denuncia que no s'hagi retirat l'estructura i insta el govern a aplicar un recàrrec pels dies excedits

24.08.2015 | 07:16
L´estructura del Vol Gastronòmic va ser instal·lada el 25 de juliol del 2014.
L´estructura del Vol Gastronòmic va ser instal·lada el 25 de juliol del 2014.

La CUP-Crida per Girona va denunciar ahir, a través d'un comunicat de premsa, «la permissivitat i els tractes de privilegi que continua mantenint el govern de CiU amb el Vol Gastronòmic» en relació amb els terminis de permís per a la instal·lació i a les taxes abonades per l'empresa propietària. En el document, la formació explica que a partir de la informació «que han pogut consultar», han sabut que el Vol Gastronòmic ha pagat un total de 6.246 euros per ocupar la via pública durant prop d'un any, però en canvi no tenen «constància» que l'empresa «abonés les despeses generades en el procés d'instal·lació». «No es pot permetre cap tracte diferencial», assegurava en el text la regidora municipal Laia Pèlach.

Per aquest motiu, va instar ahir l'Ajuntament a «fer retirar immediatament» la instal·lació i «a facturar-los les taxes corresponents» per les despeses generades tant en el muntatge com en el desmuntatge, «així com un recàrrec pels dies excedits de permís». Per tot això, la formació va acusar al govern gironí de «generar confusió per dissimular la mala gestió en tot el procés». En relació amb aquestes afirmacions, la regidora de Promoció, Glòria Plana va confirmar ahir a Diari de Girona que efectivament els responsables del Vol Gastronòmic han pagat 6.246 euros per ocupar la via pública, i va especificar que «tota la informació relativa a les taxes consta en un expedient» que els grups municipals poden consultar «sempre que ho demanin». «Si la CUP hagués demanat aquesta informació al consistori, els l'hauríem facilitat de seguida» deia Plana que afegia que li «estranyaria molt» que en aquest expedient que no hi constes també la dada relativa a la despesa generada en el procés d'instal·lació.

Al mateix temps, la CUP també va demanar al govern de CiU que aporti les dades dels beneficis quant a impacte turístic i econòmic que ha tingut l'espai del Vol per a la ciutat perquè «la ciutadania pugui valorar aquesta privatització de l'espai públic durant més d'un any».

La retirada de l'estructura

En relació a aquest tema, la portaveu de la CUP-Crida per Girona, va recordar que el permís concedit al Vol vencia el 30 de juny i per aquest motiu, la formació entén que en ser-li denegada la pròrroga, «la retirada hauria hagut de ser immediata». «La minimització de l'impacte en el desmuntatge no justifica prop de dos mesos d'allargament de l'ocupació de la via pública i menys a ple estiu» assegura el grup municipal. Així mateix, Pèlach va denunciar el fet que durant aquest temps s'hagi mantingut l'activitat de restauració. Sobre aquesta qüestió també es va referir la regidora de Promoció que va especificar que els propietaris del Vol estan «ultimant» el projecte de retirada i que juntament amb l'Ajuntament s'estan acabant de concretar els detalls de com i quan s'ha de fer el procés de desmantellament.

El Vol Gastronòmic, que ja ha anunciat a través d'un cartell informatiu que abandonarà la ciutat cap un nou destí -sense especificar quin serà-, es va instal·lar el 25 de juliol de 2015 i hauria d'haver abandonat la ciutat el passat 15 d'agost, data en què va expirar la potestat per ocupar la via pública.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Eduard Berloso.
L´arribada d´una nova funerària acabarà amb el monopoli de Mémora

L´arribada d´una nova funerària acabarà amb el monopoli de Mémora

Girona impulsa la liberalització en la nova ordenança i l'empresa Àltima ja treballa per establir-se

Els restauradors del Barri Vell es queixen de la recollida d´orgànica

Els restauradors del Barri Vell es queixen de la recollida d´orgànica

El sistema es vol implantar l'any vinent però bars i restaurants discuteixen els horaris i els...

Clam dels treballadors perquè hi hagi un acord institucional

Clam dels treballadors perquè hi hagi un acord institucional

Exigeixen responsabilitat a les administracions: «Ja es va sortir a la foto... ara no val...

Girona vol que el Circ Raluy retiri un cartell perquè el veu «sexista»

Girona vol que el Circ Raluy retiri un cartell perquè el veu «sexista»

Segons Madrenas, les dues noies que hi apareixen són mostrades «com un producte eròtic»

L´escola d´Adults programa 40 actes per celebrar el seu 40è aniversari

L´escola d´Adults programa 40 actes per celebrar el seu 40è aniversari

El centre espera que les activitats ajudin a fer «visible» la seva tasca, que creuen que no es difon

L´escola d´Adults de Girona organitza 40 activitats per celebrar els seus 40 anys

L´escola d´Adults de Girona organitza 40 activitats per celebrar els seus 40 anys

Dimecres hi haurà el tret de sortida amb una taula rodona, al matí, i una actuació teatral, a la...

Enllaços recomanats: Premis cinema