El Suprem absol un home detingut irregularment pels Mossos a Salt

Els Mossos d'Esquadra havien protagonitzat un incident amb el seu germà el dia anterior

21.08.2015 | 12:06

El Tribunal Suprem ha absolt Mohammad M. del delicte de resistència a l'autoritat pel qual va ser condemnat a sis mesos de presó i multa el desembre del 2014 per l'Audiència Provincial de Girona, per intentar evitar la seva detenció pels Mossos d'Esquadra, que el dia anterior havien protagonitzat un incident amb el seu germà.

La resolució, de la qual ha estat ponent el magistrat José Manuel Maza, acull el criteri de la Fiscalia per concloure que en el relat de fets de la sentència condemnatòria no consten motius que justifiquessin la detenció d'aquesta persona, que va ser condemnada a més a indemnitzar els agents per les lesions sofertes durant l'actuació.

El 6 de maig del 2009 dos agents dels Mossos van parar el vehicle en el qual viatjava per la població de Salt (Girona) Aziz, germà del condemnat, a qui van sol·licitar la seva documentació i van intervenir un GPS.

No consta provat que Mohammad insultés ni llancés llavors un cop de puny als agents.

L'endemà aquests mateixos policies van detenir Mohammad, que va tractar d'impedir-ho agafant-se a la barra de la porta d'entrada d'una botiga anomenada Llaminadures Anna.

En un moment donat, aquest element va cedir i van caure els agents i Mohammad, qui es resistia a la seva detenció propinant puntades de peu.

Segons l'alt tribunal, de l'assenyalat per l'Audiència es dedueix "que tot es va produir com a resultat d'un incident ocorregut el dia anterior entre els funcionaris i Mohammad quan aquest ha considerat, amb raó o sense, que els policies maltractaven injustificadament al seu germà".

De fet, segons detalla la sentència, "els propis agents no han pogut ni sabut concretar, amb una credibilitat bastant, el per què d'aquesta diligència, quins han estat els motius, ni tan sols es van fer constar a l'atestat, per procedir a la privació de llibertat de Mohammad".

Davant d'aquesta absència de raons que expliquin la detenció procedeix l'absolució del recurrent, conclou el Tribunal Suprem.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema