Amb l'única il·lusió de millorar la vida dels animals, el Club Agility de Girona s'ha proposat unir en un sol equipament les seves instal·lacions amb les del Centre Municipal d'acollida de gossos de la ciutat. Actualment, el Club que es dedica a educar i ensinistrar aquests animals, es troba ubicat a la Devesa de Girona i compta amb una zona d'esbarjo caní al costat, mentre que la gossera municipal està emplaçada als afores, al polígon industrial Mas Xirgu. "Tenir les instal·lacions al centre urbà facilita que els propietaris es puguin apropar a buscar ajuda o assessorament" explicava el president de l'entitat, Josep Duran, que afegia que per aquest motiu, des de l'entitat estan convençuts que unir els equipaments "permetrà crear una gossera més amable que propiciarà un augment del voluntariat i del nombre d'adopcions".

A més, segons Duran aquesta acció també permetria que la gossera municipal comptés amb un horari d'obertura més ampli, ja que actualment obre de dilluns a divendres de vuit a dos quarts de nou i de deu a onze del matí i, al migdia, de dos quarts de tres fins a les tres. "Amb aquests horaris tan limitats és molt difícil que la gent s'hi apropi casualment i acabi adoptant un gos", deia Duran, que afegia que la localització actual d'aquest centre també "fa molt complicat que els voluntaris hi vagin diariàment per treure els gossos una estona". "Seria ideal trobar un equipament prou gran per allotjar les dues coses al centre de Girona", remarcava el president de l'entitat.

Convenis de col·laboració

Aquesta proposta forma part d'un projecte que ha elaborat el Club Agility, en què s'exposen altres mesures i accions que permetrien millorar la vida dels gossos abandonats i que tenen previst presentar a l'Ajuntament de Girona el pròxim mes de setembre. Una de les actuacions que planteja aquest projecte consisteix a establir convenis de col·laboració amb diferents fundacions i entitats socials de la ciutat relacionades amb persones amb discapacitats físiques o intel·lectuals, gent gran, o persones en situació d'atur. "A la gent gran, tenir un animal els obliga a sortir de casa", explicava Duran. "O als aturats els ajuda a sentir-se útils i ocupats a la vegada que fan un bé a l'animal" afegia.

Segons el president d'Agility, molts dels gossos que arriben al centre d'acollida municipal, amb poc entrenament, són capaços de detectar substàncies estupefaents o realitzar tasques de vigilància. "Aquesta tasca la podrien desenvolupar perfectament persones amb alguna discapacitat intel·lectual", subratllava Duran, que destacava que aquesta formació els oferiria també una nova perspectiva laboral de cara al futur.

"Sabem que a la gossera tenen més feina de la que poden assumir i el que nosaltres oferim és una solució a aquest problema creant un nou espai més amable que compti amb especialistes que puguin assessorar els amos dels gossos i orientar la gent a l'hora de trobar el seu gos ideal", concloïa el president del Club Agility.