El regidor de Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, ha explicat que es faran trobades cada dimecres amb els comerços i veïns afectats per anar actualitzant la informació. De moment, l'ajuntament ha facilitat unes 1.200 acreditacions a veïns que viuen en alguna de les zones afectades pel rodatge de «Joc de Trons» a Girona. Alcalà ha explicat que les acreditacions s'han enviat per correu ordinari a tots els veïns que consten empadronats als habitatges de zones afectades i que la resta de ciutadans que ho necessitin s'han d'adreçar al consistori.

"Els veïns han d'estar tranquils perquè se'ls donarà tota la informació, la pàgina web s'actualitza diàriament i també es poden informar per telèfon o a les oficines de l'ajuntament", ha puntualitzat Alcalà. A més, ha afegit que la productora s'ha posat en contacte directe amb els veïns "més greument afectats" per arribar a alguns acords.

Segons el regidor, durant els dies del rodatge (previst del 3 al 16 de setembre) els veïns podran accedir a casa seva. Ara bé, hauran sempre de mostrar l'acreditació i també esperar que algú de l'equip de la productora els acompanyi esperant algun descans de la filmació. Per als veïns que tenen pàrquings a la zona de rodatge se'ls ofereix l'alternativa de deixar els vehicles a l'aparcament situat a la part posterior de la facultat de Lletres, al campus Barri Vell.

Tot i la els esforços de l'ajuntament -hi ha fins a set àrees del consistori que treballen coordinadament fa setmanes-, hi ha veïns que es queixen de la manca d'informació. Aquest és el cas de la Rosa Boix, que viu al carrer Ferran el Catòlic, just on ja han començat aquest matí els treballs de preparació de la filmació. Ella es queixa que ningú els ha explicat res i que s'han trobat només les acreditacions a la bústia. "Tot el que ens diuen els nois que treballen al rodatge és sempre en condicional i provisional", lamenta.

Aquesta veïna també explica que li han demanat poder tapar amb una lona les finestres de casa seva (sospita que és perquè no puguin veure res del rodatge) però que, fins al moment, ella no ha donat el permís. A més, també es queixa per no poder usar el garatge durant quinze dies.