Una entitat africana de Salt dóna 300 € per a berenars saludables

L'acció de l'Associació Oudiodial potencia l'activitat «Juguem?» que serveix per educar en valors per a la vida

28.08.2015 | 07:21

L'associació Oudiodial de Salt ha fet, recentment, un donatiu per repartir berenars saludables a l'activitat de «Juguem?» als patis i a les places de l'Ajuntament de Salt, valorat en 300 euros.
L'activitat de Patis oberts i jocs a les places a Salt ja fa molts anys que es porta a terme; però des de l'any 2013 aquesta activitat es troba sota el paraigua del projecte «Juguem?», i és una activitat que s'ofereix de manera ininterrompuda de dilluns a dissabte durant tot l'any.
En aquest espai s'aprofiten les dinàmiques i el joc per educar en valors per a la vida, com són l'autoconeixement, l'empatia, les relacions interpersonals o el pensament crític.
Des d'aquest mateix any cada dissabte s'ofereix a la mainada que assisteix a les activitats un esmorzar o berenar saludable per incidir en la població sobre l'alimentació saludable. Aquest donatiu sovint ha estat subvencionat per un organisme de l'Administració pública; però en els últims anys han estat les entitats del municipi qui també han col·laborat en el finançament, com ha estat el cas de l'Agrupament escolta o en aquesta ocasió l'Associació Oudiodial.
L'associació està formada per persones d'ètnia diola o parlant diola de Casamance (Senegal), de Gàmbia i de Guinea Bissau, que viuen a Catalunya. Es va crear l'any 2001 a Mataró i té 8 seus o seccions (Girona-Salt, Mataró, Martorell, Granollers, Sant Celoni, Vic, Rubí i Calella)- Objectius:Treball per la solidaritat, la cooperació i sobretot la divulgació de la cultura diola. Promoció de les tradicions diola a la població i en especial als joves de la diàspora.Treball per la cohesió social i la convivència a través de la cultura i l'intercanvi cultural entre cultures diferents. Activitats:l'associació organitza anualment una jornada cultural, celebra el fi d'any i participa en tots els actes comunitaris de Salt, com el Carnestoltes, Sant Jordi, la Festa Major i des de 2011 la cavalcada del rei negre.El seu treball consisteix a construir el teixit social, la cohesió, la convivència i la integració. Amb la voluntat de treballar i participar en les dinàmiques associatives de Salt, l'associació Oudiodial s'ha agermanat amb la colla castellera dels Marrecs de Salt, és membre de la Comissió de Festes i de la Coordinador d'associacions culturals de Salt. L'associació ha estat guanyadora del premi Ateneus 2010. Es va constituir el 2003 i està registrada des de 2007. Actualment té més d'un centenar d'associats entre adults i mainada, i amb aquesta contribució ha volgut corresponsabilitzar-se en l'educació de la infància del municipi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Els Marrecs assajen a les escales de la catedral
Els Marrecs assajen a les escales de la catedral

Els Marrecs assajen a les escales de la catedral

La colla castellera tindrà més protagonisme que mai a les Fires de Girona

Els expositors llueixen la seva recuperació i ocupen un 14% més d´espai a la Fira de Mostres

Els expositors llueixen la seva recuperació i ocupen un 14% més d´espai a la Fira de Mostres

El certamen vol atraure més públic jove i comptarà amb una nova zona per potenciar la gastronomia...

Salt utilitzarà feromones de llop per allunyar els senglars de les hortes

Salt utilitzarà feromones de llop per allunyar els senglars de les hortes

L'Ajuntament combinarà el repel·lent biològic amb una tanca electrificada per impedir que entrin a...

Inici dels quaranta anys de l´escola d´adults

Inici dels quaranta anys de l´escola d´adults

Una taula rodona a la biblioteca Carles Rahola va servir ahir per donar el tret de sortida a les...

Freixas presenta el monogràfic de St. Feliu

Freixas presenta el monogràfic de St. Feliu

L'historiador Pere Freixas va presentar ahir el llibre La basílica de Sant Feliu. Primera...

Recullen firmes perquè es denunciï Adif per la inseguretat del TAV

Recullen firmes perquè es denunciï Adif per la inseguretat del TAV

Veïns de Sant Narcís reclamen a l'Ajuntament que estudiï anar ja al jutjat i aturar, si cal, el...

Enllaços recomanats: Premis cinema