Una dona de 45 anys ha resultat ferida a la cama per l'atac d'un gos. Els fets van tenir lloc dissabte passat quan la dona corria pel carril bici, a l'alçada de Quart (Gironès). Els dos gossos, de raça dòberman, anaven sols i un d'ells se li va abraonar i li va mossegar en una cama. Una parella que passava per la zona va ajudar la dona i la van acompanyar, a peu i amb la ferida oberta, fins al CAP de Montilivi, a Girona.

Allà, va necessitar diversos punts de sutura. La dona ha presentat denúncia als Mossos d'Esquadra i ha fet diverses gestions per intentar trobar els amos. La víctima demana a les autoritats que facin el possible per localitzar-los i evitar nous incidents en aquesta zona. Els fets van succeir el passat dissabte 29 d'agost pels volts de dos quarts de deu del matí quan la víctima, una veïna de Girona, feia esport i tornava corrents de Quart cap a Girona pel carril bici.

Va ser llavors quan, des de lluny, va veure com s'acostaven dos dòbermans que anaven deslligats i sense morrió. En creuar-se, un dels animals va fer un soroll que va espantar la víctima qui va decidir apartar-se, deixar el carril bici i situar-se al marge, al bell mig d'un camp. Va ser llavors quan ràpidament un dels gossos va saltar i li va mossegar la part de darrera de la cama esquerra. La dona va aconseguir fugir del lloc corrents després de llançar una coça al gos i donar-li una empenta amb la mà. La víctima va patir una ferida oberta a la cama que va requerir un punt de sutura. Una parella que passava per la zona va veure els fets i van decidir trucar a la Policia Municipal i al 112 per informar que hi havia dos animals deslligats per la zona.

A més, un dels dos testimonis va seguir els animals per si aquests retornaven a casa seva i així podien conèixer els seus amos. Tot i això, els animals van continuar movent-se per la zona sense rumb concret i no es van acostar a cap casa.La dona, amb l'ajuda de l'altre testimoni dels fets, va anar a urgències del CAP de Montilivi de Girona perquè li curessin les ferides.

Unes hores més tard va interposar una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra. Al cap de dos dies, el dilluns 31 d'agost, i després de no tenir notícies sobre els possibles responsables dels animals, la víctima va dirigir-se a l'Ajuntament de Quart per demanar el cens d'animals perillosos i, des del consistori, la van redirigir cap als Agents Rurals. Al seu torn, els agents van comentar-li que havia de fer una sol·licitud al Departament de Medi Ambient per poder conèixer qui eren els amos dels dos dòbermans que l'havien atacat.

Després de fer diverses gestions, finalment el dimecres 2 d'agost des de l'Ajuntament de Quart van informar-li que no tenien constància de cap persona que tingués dos gossos d'aquestes característiques. Tot i això, la dona assegura que d'altres persones que passegen per aquesta zona també han vist els animals i els han hagut de foragitar en més d'una ocasió. Per tot això, la víctima ja ha demanat a les autoritats que facin el possible per intentar localitzar els dos animals i evitar que provoquin nous incidents en aquest espai, una zona molt transitada per esportistes i famílies.