Girona acollirà refugiats sirians desplaçats amb motiu de la guerra civil. L'alcalde de Girona, en declaracions al programa El món a RAC1, va avançar que «Girona ja està acollint en un pis municipal una família siriana derivada de Creu Roja, i encara esperem que n'arribin un parell més».

A partir del programa de suport de la Creu Roja als refugiats de ?guer?ra, l'Ajuntament de Girona ha facilitat a una família un habitatge d'urgència. En aquest sentit, sempre a través de la intermediació de l'organització internacional, l'Ajuntament està gestionant dues peticions més.

L'alcalde Carles Puigdemont també va remarcar que des del «món local hem de donar una resposta conjunta i contundent a aquesta necessitat que tenim» i ha afegit que «hi ha una demanda clara de la ciutadania. I davant d'això hem de tenir clar què se'ls demana i quines obligacions hi ha». La setmana que ve l'Ajuntament de Girona convocarà una reunió amb tots els grups municipals per plantejar la demanda d'asil de refugiats.

Fa uns dies tant des d'ERC-MES com des de la CUP van demanar al consistori que la ciutat s'activi i aculli refugiats. De fet, al proper ple municipal es podria consensuar una moció.