Càritas Diocesana de Girona ha activat els seus equips locals per tal de donar acollida a l'onada de refugiats que estan fugint de la guerra de Síria. El seu director, Ramon Barnera, ha assenyalat que aquesta setmana passada s'han començat a moure per demanar una "resposta coordinada i activa" per part de les administracions i, al mateix temps, han activat els seus recursos per facilitar l'acollida dels afectats a les comarques gironines. "La missió de Càritas és estar al servei dels últims de la nostra societat i en aquest moment hem d'estar al costat d'aquestes persones i del seu patiment", ha explicat el director. L'entitat ha obert una campanya de recollida de fons mitjançant dos compte

Tots els fons obtinguts es destinaran en una primera fase a cobrir les necessitats de la crida que ha fet Càritas Europa, que coordina l'acollida als refugiats principalment a Càritas Grècia, Macedònia i Sèrbia. I, amés, en una segona fase a preparar la futura acollida de refugiats a les comarques gironines.

Barnera ha explicat que durant els darrers dies han estat en contacte amb la xarxa de Càritas per coordinar les accions i reclamar que els estats europeus donin una resposta d'acord amb els drets humans, la legislació europea vigent en matèria d'asil i donin una resposta humanitària urgent. "La missió de Càritas és estar al servei dels últims de la nostra societat, i en aquest moment hem d'estar al costat d'aquestes persones i del seu patiment a la cerca d'un espai on viure amb dignitat", ha explicat el director.