Girona no només serà Braavos. També serà King's Landing. Com a mínim dues ciutats de la sèrie tindran escenes del Barri Vell gironí. Entre el material que els treballadros han anat descarregant aquests dies es podien veure portes amb les inscripicions «Girona King's Landing Gate -porta». També hi ha extres gironins a qui s'ha rapat el cap i, molt probablement seran monjos d'aquesta ciutat. Aquestes extres fa dies que corren per la ciutat sense cabells. De fet, en el formulari que van omplir en la primer preselecció ja se'ls alertava que podrien acabar essent rapats.

A més a més, les escales de Sant Martí (al peu hi ha el restaurant Le Bistrot) guarden molta similitud amb Dubrovnik. Una comparació que ja va posar en evidència Diari de Girona l'1 de juny. King's Landings (ciutat coneguda també com a Desembarcament del Rei) és la capital dels set regnes de la saga. Precisament a la ciutat croata on s'hi han rodat escenes corresponien a aquest emplaçament. Precisament les escales s'estan acabant de decorar.

Que Girona pugui ser la seu de dues poblacions (a més de King's Landing, també Braavos) tant diferents no és excepcional. Dubrovnik no només va quedar convertida en King's Landing. També s'hi van rodar alguns interiors de la denominada Casa dels eterns, un indret misteriós i mig oblidat dificil de col·locar al mapa de la mateixa sèrie i on hi va ser present l'actriu que protagonitza Daenerys.

King's Landing és també punt d'estada habitual de la Casa Lannister. Precisament l'actor danès Nikolaj Coster-Waldau (a la sèrie Jamie Lannister) va ser fa unes setmanes a Cornellà de Terri i es va deixar veure per Banyoles. Just aquells dies, el pastisser Jordi Roca, ensenyava una de les seva darreres creacions: un gelat en forma de la mà daurada amputada del propi Jamie Lannister, amb gust de mango i de taronja sanguina.

Comença el rodatge

Està previst que des d'avui, a les vuit del matí i fins al 16 de setembre, les càmeres, els focus, els actors i actrius comencin a ser protagonistes. Girona comença a ser un plató de luxe. Altres espais del casc antic, on també fa dies que els treballadors estan posant a punt, són els Banys Àrabs (convertits en el que podria ser un mercat marítim de la ciutat de Braavos), la plaça dels Jurats transformada en un teatre on podria aparèixer una de les estrelles de la sèrie, l'actriu britànica Maise Williams, (a la sèrie Arya Stark). En aquest darrer punt ahir es podia veure com s'estaven fent proves d'il·luminació i de so.

D'altra banda, ahir va haver-hi una nova reunió de regidors de l'equip de govern i tècnics municipals amb representants dels veïns i comerciants del Barri Vell per informar-los de les afectacions de la setmana vinent. Entre aquestes hi haurà l'entorn de la Catedral, on un cavall pujarà les escales de la Catedral, on s'espera que pugui ser una de les escenes més reconeixibles de Girona de la sisena temporada de Joc de trons. Altres vials afectats la setmana vinent per a la ciruclació de vehicles o de vianants (només hi podran passar els veïns que tinguin una acreditació) seran: Ferran el Catòlic, Claveria, la Força, Francesc Samsó, Lluís Batlle i Prats, Miquel Oliva i Prat, Sant Llorenç, dels Manaies, de les Dones, de l'Escola Pia, Portal de Sobreportes i la pujada de Sant Feliu.

Girona vol una preestrena

Mentrestant, l'Ajuntament negocia que la ciutat de Girona pugui acollir la preestrena de la sisena temporada, si pot ser a nivell mundial Als Estats Units, els primers capítols podrien emetre's al març o a l'abril. L'Ajuntament ha confirmat que està parlant amb Canal +, que és qui té els drets a l'Estat, perquè la productora tingui aquest detall amb Girona si no és a nivell mundial, almenys estatal.