Girona farà 5 km nous de carrils bici gràcies a la taxa turística

La xarxa arribarà a Pedret, Pont Major, Campdorà, carrer Santa Eugènia, a sota del viaducte i al parc Central

11.09.2015 | 00:00

L'Ajuntament de Girona podrà donar un impuls important a la xarxa de carrils bici gràcies a una subvenció de la Generalitat de 400.000 euros. Els diners provenen de la taxa turística i es destinaran a ampliar aquests carrils en sis punts. Actualment, Girona disposa de 26,9 km de carrils bici i, gràcies a aquests projectes, se'n faran 5 km més. Les primeres actuacions seran a la zona del parc Central i el carrer Oviedo i, seguidament, es farà l'obra que estava prevista sota el viaducte del tren. També s'amplia la xarxa des de Pedret a Campdorà (passant per Pont Major) i es fa un carril molt reclamat des de l'avinguda Santa Eugènia fins al carrer Nou, passant per la plaça Marquès de Camps.
La taxa turística tindrà un impacte visible a la ciutat de Girona. Gràcies a aquesta taxa que es paga per pernoctar a hotels, càmpings i apartaments, la Generalitat ha concedit una subvenció de 400.000 euros a l'Ajuntament perquè pugui ampliar la xarxa de carrils bici. «És una inversió molt important perquè ens permet completar l'oferta turística, descentralitzar-la i fer que tot no només estigui al centre i també desestacionalitzar-la», va remarcar l'alcalde, Carles Puigdemont.
Els diners s'usaran per actuar en sis àmbits determinats i l'ajuntament espera que amb la incorporació dels nous carrils bici (alguns dels quals ja estaven en procés de redacció de projectes) la bicicleta sumi nous usuaris.

Els primers passos
Actualment, la ciutat té 26,9 km de xarxa pedalable. Quan acabin les actuacions, la xarxa s'ampliarà quasi amb 5 km més. Els primers carrils que es volen executar són els previstos a la zona del parc Central i el carrer Ovideo, aprofitant la remodelació posterior a les obres del TAV.
Un altre projecte que va destacar el regidor de Mobilitat, Joan Alcalà, és el del carril des del carrer Santa Eugènia fins al carrer Nou, passant pel mig de la plaça Marquès de Camps. «Aquest era un tram molt reclamat i que, tot i ser només de 150 metres, és complex de fer», va manifestar el regidor.
Els diners també permetran accelerar el projecte que l'equip de govern ja havia presentat per fer un carril per sota del viaducte del tren, des de la plaça del Poeta Marquina fins al pont de Pedret (1,1 km). Una altra actuació es preveu a la zona de Pedret i Pont Major (2,3 km) i també allargar el carril des d'aquest barri fins a Campdorà (1,1km).
El cost total de totes aquestes actuacions és de 964.383,81 euros, dels quals la Generalitat en finançarà 400.000 euros a través de la subvenció procedent de la taxa turística. Aquestes actuacions permetran, a més, millors connexions en bici entre el nord i el sud de la ciutat i també en sentit est i oest. També permetran connectar amb principals rutes cicloturístiques que passen per la ciutat com la Pirinexus o la Via Verda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Girona vol que el Circ Raluy retiri un cartell perquè el veu «sexista»

Girona vol que el Circ Raluy retiri un cartell perquè el veu «sexista»

Segons Madrenas, les dues noies que hi apareixen són mostrades «com un producte eròtic»

El Palau de Justícia no tindrà parada de Girocleta

El Palau de Justícia no tindrà parada de Girocleta

El regidor Joan Alcalà ho descarta «a curt termini» perquè la de Miquel de Palol ja està...

Canviar el nom d´un carrer no és tan fàcil

Canviar el nom d´un carrer no és tan fàcil

S'ha fet però es causen maldecaps als veïns

Estudiants de la UdG inicien una campanya contra l´oli de palma

Estudiants de la UdG inicien una campanya contra l´oli de palma

Els Bitxacs de la UdG, una associació d'estudiants universitaris enfocada en el medi ambient i en...

En marxa l´ascensor del carrer Picapedrers

En marxa l´ascensor del carrer Picapedrers

La instal·lació s'ha finançat, en part, amb diverses anualitats dels pressupostos participats

Enllaços recomanats: Premis cinema