L´abat de Montserrat reclama un acord entre la política i l´economia per evitar més pasteres

Josep Maria Soler, nascut a Santa Eugènia, fa el pregó de la Festa Major i desitja «un futur nacional i social ric i ple»

11.09.2015 | 00:00
L´alcalde, Carles Puigdemont, la veïna i exregidora Núria Terés, i l´abat de Montserrat.
L´alcalde, Carles Puigdemont, la veïna i exregidora Núria Terés, i l´abat de Montserrat.

L'abat de Montserrat va oferir un pregó de Festa Major multitudinari ahir al vespre a Santa Eugènia de Ter. Josep Maria Soler, on va recordar la seva infància al barri, aleshores poble, va aprofitar per repassar diversos temes d'actualitat. L'abat va començar reivindicant l'identitat pròpia de Santa Eugènia i el dinamisme civil i cultural dels seus veïns. Va tenir temps de recordar que l'acte servia per inaugurar la frontissa de Santa Eugènia i per indicar que l'escola està celebrant el 75è aniversari. També va demanar la reconstrucció del pont del Dimoni i va aprofitar la presència dels nous gegants de Santa Eugènia (la ninfa Gènia i el dimoni Vicenç, elaborats pels veïns) per simular un diàleg, tocant un ventall de temàtica actual, tant del barri com d'arreu del món. Abans, va tenir temps de deixar clar que el dimoni, en ser eugenienc, era un geni bo.
Va esmentar la solidaritat dels veïns que, per exemple, recullen diners per portar una ambulància al Senegal. «Són petits gestos que són importants». Però va indicar que també cal «pensar en estratègies més grans». I va entrar de ple en els temes punyents fent referència al drama dels refugiats de Síria.
«La política no s'ha de sotmetre a l'economia i aquesta no s'ha de sotmetre a la tecnocràcia», per seguir afirmant que «cal diàleg entre l'economia i la política per posar-se d'acord i acabar amb les pasteres i les fugides i les marginacions». Pel que fa al procés d'independència que hi ha a Catalunya va afirmar que apostava per «un futur nacional i social ric i ple». Respecte a la diada, va esmentar: «Tot és camí, tot és drecera si ens donem la mà».
Abans del pregoner, havia parlat el previst de l'Associació de veïns, Ramon Macaya, que va recordar que la frontissa que s'inaugurava havia estat un lloc fosc ple de cotes abandonats i botellón i on inicialment es plantejava un vial de quatre carrils, que finalment, amb la reurbanització s'ha evitat i s'ha convertit en un gran parc.
La veïna i exregidora Núria Terés també va reivindicar la identitat de Santa?Eugènia i la reconstrucció del pont del dimoni. No va deixar passar tres eugeniencs que han mort fa poc: Pere Pujolàs, Paco Torres Monsó i Quimeta Gudayol.
Finalment, l'alcalde, Carles Puigdemont, va apuntar que la nova frontissa, certament l'havia urbanitzat l'Ajuntament però va emfatitzar que «l'espai l'heu fet vosaltres perquè l'heu volgut i l'heu lluitat. Us l'heu guanyat i ara és el moment que us el feu vostre», va concloure.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Els habitatges s'han dividit en tres grups, en funció del nivell de rendes de les persones i...

Una ferida en un xoc a Girona

Una ferida en un xoc a Girona

La víctima va ser traslladada en ambulància a l'hospital Josep Trueta

Girona, reserva espiritual d´occident

Girona, reserva espiritual d´occident

L'afer del cartell del circ Raluy a Girona ens torna als temps de la censura franquista

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

L'objectiu és acabar amb les filtracions i poder garantir l'abastiment d'aigua al llarg del...

El repte global del sobreenvelliment

El repte global del sobreenvelliment

L'Auditori de la Coma Cros de Salt ha acollit durant dos dies diferents conferències i tallers,...

Enllaços recomanats: Premis cinema