El cap de llista de la candidatura de Junts pel Sí (JxSí) a Girona, Lluís Llach, ha assegurat que amb aquest 27-s s'inicia "un procés d'alliberament nacional" i que, com a resposta a "tant d'insult" per part de l'Estat, "nosaltres hem pres la decisió que no serem mai més súbdits". "No hem imposat mai la nostra manera de ser a cap poble", ha assegurat el cantant, davant les més de 600 persones que s'han aplegat aquest diumenge al parc de la Massana de Salt (Gironès). "Un país nou l'hem de fer entre tots, per això estem a Junts pel Sí", ha dit el número 1, recordant el caràcter transversal de la candidatura. "No mireu d'on ve el vent, nosaltres som el vent", ha insistit.

La candidatura de JxSí per Girona ha reunit més de 600 persones aquest migdia al parc de la Massana de Salt. L'acte electoral ha seguit el mateix format que els anteriors, i ha comptat amb intervencions d'altres membres de les llistes (tant de Girona com de Barcelona) i de la representant de Súmate al municipi, Elvira Duran.

"Anem contra un Estat que espolia tant als espanyols com a nosaltres mateixos, i que ens pren els drets", ha dit Llach durant la seva intervenció. "Ens hem aplegat tots per guanyar la nostra llibertat", ha reiterat el cantant, recordant el caràcter transversal de la candidatura que encapçala a Girona. "Un país nou l'hem de fet entre tots, per això estem a Junts pel Sí", ha insistit.

"Estem iniciant un procés d'alliberament nacional perquè perseguim l'alliberament social", ha continuat el número 1. Lluís Llach, a més, ha recordat que els catalans "no hem imposat mai la nostra manera de ser a cap poble" i que, davant de tant "insult" per part de Madrid, "hem pres la decisió que no serem mai més súbdits". "No mireu d'on ve el vent, nosaltres som el vent", ha conclòs.

La número 2 per Girona, Anna Caula, ha dit que aquest 27-S s'enceta "el camí cap a la llibertat amb l'eina més honesta, la democràcia". "El nostre camí són les urnes, és el moment de ser-hi tots", ha continuat Caula, recordant que l'esperit de JxSí és el de "construir un nou país per a la gent, vingui d'on vingui".

Oportunitat per fer història

La número 6 de la llista, Dolors Bassa, ha recordat que les eleccions són una oportunitat per fer història. "Són la clau pel canvi en aquest país; volem un Estat nou per canvia tot allò que no funciona, per canviar les polítiques socials, perquè els treballadors tinguin allò que es mereixen", ha subratllat. Per la seva banda, el número 7 i alcalde de Besalú (Garrotxa), Lluís Guinó, ha recordat que "Salt és un exemple d'integració social" i ha afegit que "ho tenim tot perquè Catalunya sigui un país millor amb un futur prometedor".

L'acte de JxSí a Salt, que ha presentat el seu alcalde Jordi Viñas, també ha comptat amb les intervencions dels números 10 i 11 per Barcelona, Jordi Turull i Toni Comín. "Estem farts de barallar-nos per les engrunes, volem el pa sencer; ara tenim data per fer realitat el somni de tantes i tantes generacions", ha dit el primer. "Un país només és lliure si la seva gent també ho és; sense un Estat independent no podrem fer un estat del benestar, anem junts perquè tenim un objectiu: el Sí", hi ha afegit Comín.

Per últim, la representant de Súmate a Salt, Elvira Duran, ha insistit en la necessitat de la independència per aconseguir justícia social. "El meu somni és treballar i viure en una societat millor, per això sóc una de les 80.000 persones que s'han fet candidates pel Sí; vull ser independent perquè Catalunya tingui la justícia social que li pertoca", ha conclòs.