El guitarrista i cantant de rock, Rosendo, tornarà a Girona 26 anys després de les seves dues i úniques actuacions fins ara a la ciutat, per oferir el que serà un dels últims concerts de la seva carrera musical. Ho farà el dimecres 28 d´octubre a l´escenari de La Copa dins la programació de les Fires de Sant Narcís, que va ser presentada ahir a l´Ajuntament i que arrencarà el pròxim 25 de setembre al teatre Municipal amb un concert de final de gira dels 10 anys dels Amics de les Arts.

Respecte a la resta de la programació musical de Fires, que enguany se celebraran del 23 d´octubre fins a l´1 de novembre, hi haurà un total de 60 concerts en 7 escenaris diferents i comptarà amb les actuacions de grups com: La Pegatina, Banda Bassotti, el Dj´s Tiga i Umek, Molotov Jukebox, els Catarres o l'Orquestra Plateria, que oferirà una de les seves darreres actuacions després de 40 anys en actiu, entre molts altres artistes.

Tampoc faltaran aquelles propostes més tradicionals com les audicions de sardanes a càrrec de cobles com la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona o la Cobla Selvatana; la cantada d´havaneres amb Terra Endins o les activitats destinades als més petits com l´EUMES Kids o l´espectacle Landry el Rumbero. «És una proposta musical madura, de referència amb un fort accent gironí» va destacar l´alcalde de Girona, Carles Puigdemont.

La música electrònica, sota la coordinació d´EUMES, tornarà a posar enguany el nom de Girona a la primera línia mundial. Dos dels DJ més reconeguts de l´escena internacional, l´eslovè UMEK i el canadenc Tiga, actuaran a l´EUMES Stage de la Copa el dijous 29 d´octubre. Prèviament, i el mateix dijous, la plaça de Sant Feliu acollirà les sessions del reconegut DJ madrileny Cristian Varela i de dos dels DJ amb més projecció actualment: el gironí Dosem i DJ UNER.

Aquest any la plaça de Calvet i Rubacaba s´incorpora a la llista d´escenaris de la programació musical de Fires. Amb la proposta Girona Districte Musical, aquest Escenari Enderrock, acollirà deu actuacions el cap de setmana del 24 i 25 d´octubre. El dissabte, a partir de les 18 h, s´hi podran veure Mox, Montreal 76, Pearson, Patch i Pantaleó. El diumenge serà a partir de les 19 h quan es podrà gaudir de les actuacions de Pau Figueres, Sense Sal, Copa Lotus, Trau i Bonobos.

Set escenaris, seixanta concerts

La Copa tornarà a ser l´escenari principal de les actuacions musical d´aquesta edició de les Fires de Sant Narcís. Hi passaran noms com La Pegatina, Zoo i Los Caligaris, la primera nit de Fires, amb la més festiva de totes; Banda Bassotti Crim i Medusa Box, en la nit més reivindicativa, organitzada per la Comissió de la Copa, el 24 d´octubre; Rosendo i Ninyin´s Mind Band, el 28 d´octubre; l´EUMES Stage, el dia de Sant Narcís; Molotov Jukebox featuring Natalia Tena i The Excitements, el divendres 30 d´octubre, la nit de Ciutat de Festivals; i Els Catarres i Aspencat, que tancaran la programació a la Copa el dissabte 31 d´octubre.

La plaça de Sant Feliu oferirà de nou un espai de música on passaran noms destacats de l´escena del país com Pau Vallvé i Tom Hagan (dissabte 24 d´octubre), Feliu Ventura amb el Xerramequ i els Aborígens i De Calaix (dimarts 28 d´octubre), l´EUMES Stage (dijous 29 d´octubre), la final del Concurs Intro 2015 (divendres 30 d´octubre) i Bremen (dissabte 31 d´octubre).

L´envelat de la plaça de Miquel de Palol proposa, igual que els últims anys, una programació de música de ball amb les millors orquestres del país. El dissabte 24 d´octubre s´hi podrà escoltar l´Orquestra Plateria, que passarà per Girona en el marc de la seva gira de comiat dels escenaris, després de 40 anys de carrera. La gironina Orquestra Maribel serà l´encarregada d´amenitzar el tercer sopar popular de Fires el dimecres 28 d´octubre. Aquest any no hi faltaran tres noms clàssics del món de l´orquestra al nostre país: La Principal de la Bisbal (que actuarà a l´envelat el 29 d´octubre, després de fer-ho el mateix dia al migdia a l´Auditori), l´Orquestra Selvatana (farà doble audició de ball i concert el 30 d´octubre) i l´Orquestra Maravella (que també farà doble audició de ball i concert el dissabte 31 d´octubre).

L´Auditori de Girona se sumarà també aquest any a la programació de Fires amb els concerts d´Albert Pla, Fermín Muguruza i Refree, amb l´espectacle Guerra, el 24 d´octubre; Vinicio Capossela amb Cabo San Roque, el 25 d´octubre, i la presentació del nou treball de la cantant israeliana Noa, Love medicine, el 31 d´octubre.

Els més menuts podran gaudir també aquest 2015 de propostes musicals interessants a l´Espai Copeta, que oferirà un concerts de heavy, música electrònica i rumba. Heavy per xics hi actuarà el 24 d´octubre, EUMES Kids oferirà un taller de DJ i un concert amb Midnight el 29 d´octubre i Landry el Rumbero farà ballar la canalla amb la seva rumba catalana el 31 d´octubre.

A aquests cinc espais, aquest any s´hi sumen el Teatre Municipal, amb el concert de presentació de la programació de Fires, i la plaça de Calvet i Rubalcaba, per oferir, tal com ha explicat la regidora adjunta a l´Alcaldia, Marta Madrenas, una programació musical "que pugui abastar públics de totes les edats i tots els estils".

A banda d´aquestes propostes, enguany es portaran a terme de nou tres jornades de sardanes, els dies 24 i 29 d´octubre i 1 de novembre; la tradicional cantada d´havaneres amb Terra Endins el dia de Sant Narcís a la Catedral; la proposta del Projecte Boomerang el 24 d´octubre amb DJ Elektrik i Acció; la Parada 360 de l´Estació Espai Jove el 28 d´octubre o les actuacions de la Girona Banda Band, la Girona Gran Parade i la Bateria de Girona els dies 24, 28 i 30 d´octubre.