El presidenciable de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha descartat constituir una alternativa de govern amb C's, tampoc per evitar la investidura de Mas. "Mai de la vida [...], no es diferencia en res del PP, són una mena d'operació política de l'Íbex 35", ha reblat. També ha acusat el cap de llista de Junts pel Sí i exmilitant ecosocialista, Raül Romeva, de ser la "tapadora" d'Artur Mas. "És una tapadora, no és un candidat". El defineix com un polític d'esquerres, malgrat tot. En la mateixa línia s'ha expressat el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, des de Girona. "No entenc com pot estar al costat de la gent" que ha fet retallades, ha dit.

El cap de llista de Catalunya Si que es Pot, Lluís Rabell, ha descartat pactar amb C's, encara que això pogués evitar que Artur Mas revalidés la presidència a la Generalitat. "Mai de la vida", ha dit taxativament. "Són ells qui han decidit amb qui s'alien, ha permès a Madrid que segueixi governat el pitjor PP amb més casos i escàndols ", ha dit. A Catalunya C's és de fet "una mena d'operació polític a de l'íbex 35, no es diferencia en res en termes socials i polítiques econòmiques ni de menyspreu a les aspiracions catalanes del PP; és una mena de lífting i si no hi volem prendre cafè amb el PP, difícil ho tenim" per entendre'ns amb C's, ha dit.

Rabell ha assegurat que no volen fer de crossa de ningú i que pretenen ser "alternava" i liderar-la al Parlament. En aquest sentit el cap de files de Catalunya Sí que es Pot ha garantit que ni investiran president Mas ni tampoc s'alinearan amb cap formació que sigui "hostil a les drets democràtics de Catalunya".

Romeva, "tapadora" de Mas

Rabell també ha carregat contra el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva. "No pretén liderar cap govern, va de tapadora de Mas", ha dit en ser preguntat si també descarta apostar per un govern liderat per l'exmilitant i exeurodiputat ecosocialista. Junts pel Sí "no és una altra cosa que un artefacte polític" per fer president Mas i perquè CDC tingui majoria al Govern, ha dit citant el cap de llista de la CUP, Antonio Baños, que va parlar de "xantatge" a la primera fase de les negociacions de full de ruta entre CDC i ERC. "Podem fer totes les hipòtesis d'escla, però ni Raül Romeva és candidat a la presidència ni compta amb la influència suficient per fer res de significatiu", ha reblat.

El primer acte de Joan Herrera

Girona ha estat el primer cop des que va arrencar la campanya que ha intervingut el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera. "No sé perquè li deixes liderar el procés, Raül", li ha etzibat Herrera en recordar que Romeva no va entendre com es podia ser d'esquerres i no aspirar al procés. Herrera li ha replicat que no entén perquè es manté "al costat de gent" que ha impulsat retallades en sanitat i educació. "Les polítiques de CDC han fracturat la societat i atomitzat els sectors populars", ha advertit Herrera en una atenció als mitjans a Girona.

D'altra banda, Rabell ha deixat "en mans dels companys de Girona" parlar de polítiques concretes que la seva llista planteja en aquest territori. "Puc parlar de les polítiques generals del país, i que tenen a veure amb les desigualtats al territori, les anem copsant", ha apuntat. Ara bé: "em permetreu que com a candidat general procuri parlar dels trets generals de la candidatura i deixi la paraula als nostres companys, perquè no volem un Catalunya centralista", ha respost a preguntes dels periodistes.