Abans d'agafar un avió per marxar cap a Copenhaguen, Nicolaj Coster- Waldau (l'actor que a Joc de trons interpreta el mata-reis Jaime Lannister) escrivia a Twitter «Adéu Girona. Gràcies a tothom per fer-nos sentir com a casa. Gran gent, grans extres i gran menjar. #girona #got #catalunya». Fa uns dies també mostrava la seva satisfacció per «tornar a ser Catalunya».

No és l'únic. Roger Ashton-Griffiths (a la sèrie Mace Tyrell) també s'acomiadava de la ciutat amb un escrit semblant: Adéu Girona. Un lloc encantador... la gent i el menjar! Gràcies per cuidar-nos tan bé!». En un tuit anterior havia penjat una foto d'una matrícula d'un cotxe amb un adhesiu «CAT» i preguntava: «A on d'Europa?». Un fan de seguida li responia: «Catalunya?». I ell replicava «Sí, a Girona! Un lloc absolutament encantador!».

Maisie Williams (a la sèrie és Arya Stark) és una de les que ha rodat més a GironaMaisie WilliamsArya Stark. En dos dies de festa va aprofitar per anar a platges de la Costa Brava, com va ensenyar a les xarxes socials.

El jove Dean-Charles Chapman (a la sèrie Tommen Baratheon) va penjar fotos jugant a golf, molt probablement al PGA de Caldes. També ha difòs fotos de les cases de l'Onyar.

Els actors s'han pogut moure per la ciutat amb tota tranquil·litat. Molta més del que podrien haver imaginat. Feien vida normal. Menjaven en restaurants de la plaça Independència, anaven de copes a locals de la Gran Via o de la Rambla, compraven a les botigues del carrer Santa Clara... Han pogut caminar amb normalitat, només aturats de tant en tant per alguns fans però pràcticament mai sentint-se estressats. Així ho van comentar ja els primers dies als seus cercles íntims.

Nicolaj Coster- Waldau que fa unes setmanes va estar-se uns dies a Cornellà del TerriCornellà del Terri, va ser un dels comensals al millor restaurant del món, El Celler de Can Roca, dimarts amb altres actors i els creadors de la sèrie (David Benioff i D. B. Weiss)El Celler de Can Roca. Un gelat creat pel reboster Jordi Roca està inspirat per la seva mà amputada a la sèrieJordi Roca. Benioff i Weiss, que també eren al sopar, l'havien anat a tastar a la seva botiga Rocambolesc. La relació amb els Roca s'ha consolidat en pocs dies. Anna Payet i Alejandra Rivas han fet d'extra a la sèrieAnna Payet i Alejandra Rivas. També el fill de Payet i Joan Roca, Marc Roca.

Satisfacció de la productora

L'agraïment no és només de la banda dels actors. Els productors també estan molts satisfets amb l'estada. La logística ha funcionat molt bé. Un fet que pot provocar la tornada a la ciutat l'any vinent. No seria el primer cop que repeteixen. Per exemple a Dubrovnik (Croàcia) hi han rodat diverses temporades. Enguany ho han canviat per Girona. I han destacat que s'han trobat amb carrers molt més accessibles i amples i amb més rampes en lloc d'esglaons que facilitaven molt el pas de les furgonetes i dels carretons dels materials pesants dels decorats.