El termini per retirar el Vol Gastrònomic de la via pública va acabar ahir sense que els seus propietaris el traiessin. L'Ajuntament de Girona havia explicat que si a partir del 21 de setembre l'estructura seguia al carrer Santa Clara, penjant sobre l'Onyar, podria multar els seus propietaris. Fonts municipals van assenyalar ahir que s'està estudiant jurídicament la sanció als responsables de l'antic establiment gastronòmic.

Tot això just el dia en què una empresa de Tordera va fer una oferta per intentar comprar el Vol Gastronòmic. L'objectiu no seria explotar-lo com a establiment de restauració sinó per a un ús privat. Ahir a la tarda se'l va poder veure a l'exterior i a l'interior de l'estructura examinant l'estat en què es troba i com es podria treure del carrer Santa Clara. Segons sembla, les dificultats per contactar amb els autèntics propietaris del Vol haurien retardat l'oferta de l'empresari maresmenc, que hauria topat amb diferents intermediaris.

Aquest 21 de setembre no era el primer ultimàtum del consistori gironí cap als promotors del Vol Gastronòmic. De fet, quan se li va acabar el termini del permís per estar col·locat penjant de l'Onyar ja se li va denegar una pròrroga i se li va manar retirar la infraestructura.

El 24 d'abril del 2014 es va autoritzar la col·locació de l'estructura amb caràcter temporal des del 19 de juliol de 2014 fins al 30 de juny de 2015. Des d'aleshores, la CUP, el PSC i ERC-MES han mostrat la seva queixa per la presència encara del Vol al carrer Santa Clara. El suposat interès d'un inversor rus per traslladar l'estructura a Platja d'Aro ha quedat, de moment, en això, en un tempteig.