El desmuntatge del Vol Gastronòmic, que hauria d'haver començat a finals de juliol, va arrencar finalment ahir amb la retirada del balcó i la passarel·la d'entrada a l'estructura. Ja des de primera hora del matí, els operaris amb el suport d'una grua de Grues Pallí, van treballar per treure les parts annexes a la construcció de 20 tones, per desconnectar tot el subministrament elèctric i per preparar el paviment del carrer Santa Clara per l'aixecament definitiu del restaurant, que tindrà lloc avui entre les set del matí i les quatre de la tarda.

Aquesta operació, per la dificultat que comporta i per motius de seguretat, causarà algunes afectacions puntuals a la circulació de vehicles i vianants. Segons va informar ahir l'Ajuntament gironí, a partir de les set del matí, una grua de grans dimensions carregarà el Vol Gastronòmic a un vehicle especial que el traslladarà a un terreny situat als afores de la capital gironina. Durant tot aquest procés, que es podria allargar fins a les quatre de la tarda, es produiran talls als carrers Santa Clara, Nou i Pont de Pedra. En aquest sentit, els guals del carrer Santa Clara 11 i 62 hauran d'entrar i sortir en cul-de-sac des de la plaça de la Independència, i es permetrà circular pel carrer de l'obra. A més, la línia L11 del bus urbà es desviarà per la Gran Via de Jaume I i s'anul·laran les parades del carrer de Santa Clara i de plaça Catalunya, 28. La parada del tren turístic s'ubicarà a la pujada del Pont de Pedra.

Un cop finalitzat aquest procés, està previst que demà es reposin els elements malmesos a la via pública.

D'altra banda, la CUP-Crida per Girona va reclamar ahir a l'equip de govern que tiri endavant la sanció als propietaris del Vol per haver incomplert en quasi tres mesos el termini per a la retirada de l'estructura. El grup municipal va celebrar que «finalment s'hagi començat la retirada» del Vol Gastronòmic, però va advertir a l'empresa que «abans de marxar han de passar comptes amb l'Ajuntament i sobretot amb la ciutadania».

Segons fonts municipals, l'assessoria jurídica està analitzant totes les casuístiques per tal que un cop dicti la sanció, per mitjà d'un decret d'alcaldia, els responsables de l'estructura no puguin trobar algun forat legal que els permeti acabar sense sanció quan presentin al·legacions en ser multa.