La 22a edició de Firatast continua a bon ritme. El saló gastronòmic, que enguany té les ostres com a plat protagonista, continuarà obert al llarg de tot el dia d'avui i també demà fins a la nit, amb una quarantena d'expositors que ofereixen uns 300 tastets diferents. L'organització calcula que entre 15.000 i 20.000 persones passaran pel saló durant aquests quatre dies. Paral·lelament, també continua el saló Interquilt, dedicat als treballs manuals.

L'entrada al saló gastronòmic costa 15 euros, i els visitants reben deu tiquets, que equivalen a un àpat. Entre l'oferta d'aquest any destaquen, sobretot, les ostres, que se serveixen tant crues com a la brasa. Els mol·luscs, de Peixos Puignau, es couen en uns forns especials de l'empresa Mibrasa, i es poden maridar tant amb vi com amb cava. A més, just a l'exterior hi ha una gran àrea de brasa on es pot degustar des de vedella fins a botifarres. La cuina més tradicional també hi és present de la mà de les cuineres de Vilablareix, Sils i Salt, mentre que també s'ofereixen tastets sense gluten per a celíacs i mostres de cuina crudivegana.

Els visitants d'enguany també hauran pogut notar una altra novetat: els plats i coberts de cartró, d'un sol ús, han estat substituïts per plats de porcellana i cristalleria de vidre, per tal que les degustacions siguin el més gustoses possible. A més, els visitants també poden veure una exposició amb un centenar de fotografies d'Instagramers de tot Catalunya. I aquells que vulguin aprendre a fer servir aquesta xarxa social, ho podran fer a través de cursos gratuïts. D'altra banda, i com ja és habitual, el recinte també compta amb un gran espai de ludoteca, equipat amb jocs per als més petits, així com laberints, jocs gegants i inflables.

Per tal de complementar l'oferta gastronòmica, al Palau Firal també hi ha aquests dies el saló Interquilt, on uns 40 expositors mostren els seus materials per a fer scrapbook, patchwork, trapillo, ganxet i altres manualitats creatives. Per als que encara no coneguin la tècnica s'organitzen tallers, i també es poden visitar mostres de filigranes de paper, màqines de cosir antigues i puntes de coixí, així com demostracions d'artistes en aquestes matèries.