La 22a edició de Firatast va acabar ahir tornant a deixar xifres rècord: unes 18.000 persones han passat entre el 9 i el 12 d'octubre pel saló gastronòmic, que ha tingut les ostres -ja fossin crues o a la brasa- com a plat estrella. Per la seva banda, el saló de manualitats Interquilt, que s'ha fet els mateixos dies també al Palau Firal, ha rebut unes 8.000 persones, moltes de les quals d'arreu de Catalunya.

Segons explica Josep Maria Matamala, director de l'empresa Incatis -organitzadora dels dos esdeveniments-, un dels grans reptes d'aquest Firatast era el canvi dels plats i coberts d'un sol ús a la vaixella de porcellana i els gots de vidre. I, segons afirma, s'ha superat amb nota: "Malgrat haver tingut moltíssima gent, aquest sistema ha funcionat molt bé i per tant el mantindrem de cara a les properes edicions", assenyala. Segons admet, els gairebé 18.000 visitants que han assistit al certamen han fet que, en les hores punta, fos difícil aconseguir la comoditat de tothom. Per això, convida els visitants a no esperar a les hores de màxima afluència per anar-hi, sinó acostar-s'hi una mica abans o després, "que és quan s'hi està més bé". En aquesta ocasió, Firatast ha comptat amb més de 40 estands que han servit fins a gairebé 300 tastets diferents.

D'altra banda, aquesta ha estat la segona vegada que el saló Interquilt s'ha fet coincidint amb Firatast, fet que també ha donat bons resultats, ja que amb l'entrada a un saló podies accedir també a l'altre. "Hem comprovat que el 80% de la gent que ha anat a Interquilt ha passat després per Firatast", explica Matamala, que creu que les dues ofertes "es complementen molt bé". En aquest sentit, el responsable dels esdeveniments ha pogut constatar que bona part de les 8.000 persones que han passat per Interquilt venien tant de les comarques gironines com de Barcelona, Lleida i Tarragona, i que han "agraït" poder complementar la fira amb l'oferta del Firatast.