Crítiques al Govern per no rebaixar l´IBI

21.10.2015 | 07:35

L'equip de govern no va sotmetre a votació la congelació de l'Impost de Béns Immobles (IBI), però tot i això va ser un dels temes centrals del debat. El passat mes de juliol, l'Estat va obrir la porta al fet que els ajuntaments poguessin reduir-lo en un 10%, però tot i això el govern de CDC ha decidit mantenir-lo congelat. La resta de partits van criticar durament la decisió, en considerar que l'IBI s'hauria de rebaixar.

La regidora del PP, Concepció Veray, va advertir que impedir als gironins poder-se beneficiar de la rebaixa del 10% en l'IBI significa, en realitat, «augmentar la pressió fiscal», per molt que el govern defensi que és una congelació. En aquest sentit, va criticar que el govern prengués la decisió al juliol de forma unilateral i que no la volgués debatre al ple.

Des de Ciutadans, Jean Castel va considerar que cal fer una actualització del cadastre, ja que l'última data de principis dels 90 i creu que la situació és «injusta». Tanmateix, l'alcalde, Carles Puigdemont, el va advertir que la revisió suposaria que moltes famílies haguessin de pagar més.

La portaveu del PSC, Sílvia Paneque, va defensar que l'IBI hauria de ser més social i progressiu, tot fixant-se en funció de la renda familiar, i va lamentar que no s'efectués la rebaixa del 10%. En una línia similar, Laia Pèlach (CUP) va lamentar que l'equip de govern no aposti per una fiscalitat més justa i social, tot fent pagar més a aquell que més té, consumeix o contamina. Finalment, Maria Mercè Roca (ERC-MES) va considerar «injust» que els gironins hagin de seguir pagant aquest 10% que es podria rebaixar i va proposar que s'anés fent una rebaixa progressiva del 2,5% durant quatre anys.

L'IBI, però, no es va debatre al ple d'ahir, ja que en haver-se congelat com moltes altres de les taxes i impostos, no es va portar a debat. El govern, però, va defensar que els ciutadans continuaran pagant exactament el mateix i que l'IBI gironí és dels més baixos de l'Estat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

CiU i PSC no sumen cap suport a les ordenances per a l´any vinent a Girona

CiU i PSC no sumen cap suport a les ordenances per a l´any vinent a Girona

El ple aprova els impostos i les taxes pel 2017 entre picabaralles per la tarifació social

La Universitat ven un edifici del carrer Argenteria per 580.000 €

La Universitat ven un edifici del carrer Argenteria per 580.000 €

L'immoble, que té un dels balcons del Tarlà, s'ha venut per uns 250.000 € menys que les...

Sortegen els 26 pisos de lloguer del bloc de Salt

Sortegen els 26 pisos de lloguer del bloc de Salt

Desenes de persones es van acostar fins a l'escola Euses, on se celebrarava l'acte, per comprovar...

Nova seu per als Naturalistes de Girona

Nova seu per als Naturalistes de Girona

L'Ajuntament de Girona cedirà l'ús de la casa del jardiner, situada als Jardins de la Devesa, a...

El rector de la UdG nega cap «conflicte institucional» però admet les pressions

El rector de la UdG nega cap «conflicte institucional» però admet les pressions

Sergi Bonet avança que el Parc Científic aportarà 2,5 milions per eixugar el deute procedents del...

Enllaços recomanats: Premis cinema