La CUP-Crida per Girona ha portat l'Ajuntament de Girona als tribunals per la contractació de vuit persones eventuals que ocupen càrrecs de directius en diverses àrees tècniques. El recurs contra aquest acord, aprovat per CiU amb el suport d'ERC-MES en el ple de cartipàs, va ser presentat per la formació municipal a principis de mes al Jutjat Contenció Administratiu número 1 de Girona, on ja ha estat admès a tràmit.

Segons va explicar ahir el regidor per la CUP Lluc Salellas, aquests nomenaments són contraris a la llei ARSAL (Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local) que obliga els ajuntaments a obrir concursos públics per assignar aquest tipus de càrrecs. «La llei deixa molt clar que l'equip de govern en cap cas pot nomenar persones a dit per dirigir àrees tècniques dins l'administració municipal» assegurava Salellas. «Aquesta és una mala praxi tradicional de CiU que s'ha anat fent massa sovint en els últims anys i que ve per interessos més partidistes que professionals» afegia Salellas en relació amb la situació del consistori gironí. Per això ara, amb aquest recurs, la formació espera que la justícia impugni o retiri aquest acord de ple, de manera que els nomenaments siguin declarats nuls i aquestes figures desapareguin. Tot i això, afegia Salellas, «no s'hauria d'esperar» la resolució del Contenciós Administratiu perquè l'Ajuntament gironí «rectifiqués».

A més, la CUP va subratllar que aquests càrrecs de confiança, vuit en total, cobren entre 40.000 i més de 70.000 euros anuals per ocupar càrrecs de direcció. Es tracta d'Albert Riera, com a gerent de l'Ajuntament; de Narcís Sastre, qui realitza tasques de coordinació de Sostenibilitat, al costat del regidor Carles Ribas; de Francesc Xavier Ten Costa, com a coordinador d'Arts Escèniques, vinculat a la regidoria de Cultura que porta l'alcalde, Carles Puigdemont; de Georgina Andreu Mur, qui s'encarrega de coordinar Ocupació i Promoció, amb la tinent d'alcalde Glòria Plana; de Maria Clara Sánchez-Castro, com a coordinadora de Ciutadania amb la tinent d'alcalde Isabel Muradàs; de Francesc López, com a cap de gabinet de l'alcalde; Joaquim Oliva, com a assessor jurídic, i Jordi Moner, com a coordinador de Programes.

Més càrrecs i pressupost

El regidor de la CUP va recordar a més, que aquestes persones exerceixen un càrrec «plenament directiu» perquè quan des de la seva formació s'ha sol·licitat informació relacionada amb aquestes àrees, el tractament no va ser directament amb els regidors sinó que «se'ns va derivar a aquests càrrecs directius». Salellas va especificar també que aquestes contractacions ja s'havien produït en el mandat anterior, però que en l'actual no només s'han «mantingut» sinó que «s'ha incrementat» el nombre de càrrecs així com també, el pressupost assignat. «En el consistori hi ha tècnics sobradament qualificats que podrien dirigir aquestes àrees després de passar un concurs públic» constatava el portaveu del grup polític, qui especificava però, que l'objectiu de la CUP, no és «convocar» un concurs públic sinó «eliminar» aquests càrrecs.