ELS MÉS PETITS SURTEN AL CARRER. La programació de Fires inclou cada cop més activitats infantils.La penjada del Tarlà, vestit de festa major, al carrer de l'Argenteria va ser el tret de sortida a tot un matí d'activitats. Tot seguit, una cercavila amb la Mula Baba i la Girona Marxing Band va arribar fins a la Copa, on es va fer l'encesa -simbòlica- del fil musical.L'Espai de la Copeta es va consolidant, i ahir es va omplir de pares, mares i fills per escoltar el Heavy per a Xics.

Els més petits van ser els protagonistes, ahir, del primer matí de Fires. Una jornada que, després de les matinades, va començar a les onze amb la penjada del Tarlà -vestit de festa major- a l'Argenteria. Tot seguit, una cercavila amb la Mula Baba i la Girona Marxing Band va recórrer el centre de la ciutat per arribar fins a la Copa, on es va encendre, simbòlicament, el fil musical de les atraccions de Fires.

La Copa ha deixat de ser un espai exclusivament nocturn, i la comissió que la gestiona hi organitza cada cop més activitats de dia. Per això, ahir al matí es va celebrar també el primer concert de la Copeta, Heavy per a Xics, que va fer ballar tant els menuts com els més ganàpies. Els propers que passaran per aquest escenari seran Midnight (29 d'octubre), que oferirà un concert de música electrònica per a nens, i Landry el Rumbero, el dissabte 31. En tots els casos, les actuacions seran a les dotze del ?migdia. Paral·lelament al concert, ahir també es va organitzar a la Copa un circuit d'aventura per als més ?petits, mentre que avui a les vuit del ?vespre es podrà veure ?l'espectacle de circ Els Exploradors de l'Aigua. Una mica més lluny, al parc del Migdia, es duien a terme jocs ?tradicionals i populars catalans.

D'altra banda, la tinenta d'alcalde Marta Madrenas i el president de l'Associació de Firaires de les Comarques Gironines, Joan Bago, van fer una passejada inaugural per la zona d'atraccions de la Devesa, acompanyats del vicepresident i el vocal de l'entitat de firaries, Ramon López i Francesc Cruz. L'Ajuntament i l'Associació han acordat aquest any començar a fer controls aleatoris a les atraccions instal·lades per tal de comprovar que compleixen amb totes les normatives de salut i seguretat. El dia que es preveu més afluència a la Devesa és el dimarts 27, quan, a partir de les cinc de la tarda, s'oferiran les atraccions i el circ a un euro.

Un altre dels punts forts per a la mainada durant aquestes Fires són els titelles. Ahir, per exemple, es va poder veure El rapte de la Siseta al Centre Cultural La Mercè, i avui serà el torn de La Girona napoleònica, a càrrec de la companyia de titelles Sebastià Vergés. Demà, en el marc de la campanya escolar «Titelles per Fires», es podrà veure En Guinyol i la castanyera, també a la Mercè.