Un estudi elaborat per tres empreses especialitzades en sistemes de protecció de la informació -Securízame, Sophos i Abanlex- conclou que l'Ajuntament de Girona compta amb el web municipal més segur d'Espanya, informa avui el consistori gironí.

L'objectiu de l'informe és presentar l'estat actual en aquest àmbit de diversos consistoris espanyols amb dades extretes el juliol passat.

L'estudi analitza les mesures de seguretat implementades en la configuració del xifrat SSL en els servidors en els quals la ciutadania pot introduir les seves dades personals.

Dels web dels 77 ajuntaments estudiats, només un, el de Girona, ha obtingut la qualificació A, la més alta que contempla l'estudi.

El xifrat SSL (Secure Sockets Layer -capa de connexió segura en català-) és un dels protocols més utilitzats, a costat del TLS (Transport Layer Security -seguretat de la capa de transport-) per encriptar les comunicacions electròniques que utilitzen l'estàndard HTTP, el més utilitzat en els tràmits d'intercanvi, enviament o consulta a través d'internet.

L'estudi ha estat elaborat per Securízame de sistemes de seguretat i comunicacions, i Sophos, que treballa en solucions per a la protecció completa d'estacions de treball, en el marc d'un informe sobre la necessitat legal de xifrar informació i dades personals que ha realitzat el despatx d'advocats madrileny Abanlex, especialitzat en la protecció de la informació, la privacitat i la innovació jurídica.