El ple d'ahir també va servir per aprovar les ordenances fiscals per al 2016, que el govern va poder tirar endavant amb el suport del PSC i ICV-Canviem Salt. En canvi, CiU, Ciutadans i PxC es van abstenir.

Segons va explicar el regidor de Serveis Econòmics, Antoni Vidal (ERC), l'equip de govern ha volgut introduir algunes bonificacions a impostos i taxes per tal d'alleugerir la càrrega a aquelles famílies que tenen més dificultats econonòmiques. Una de les principals mesures és una bonificació de l'impost de béns immobles (IBI) del 60% a aquelles famílies nombroses que no superin els 42.500 euros anuals. A més, s'aplicarà una bonificació del 50% als propietaris que instal·lin captadors tèrmics solars.

Pel que fa a la taxa d'escombraries, que pujarà 4,28 euros, es preveuen bonificacions d'entre el 10 i el 20% als usuaris de la deixalleria. També hi haurà una rebaixa del 30% per a aquells que adoptin animals de la gossera i, d'altra banda, es permetrà el fraccionament dels rebuts a partir dels 30 euros, i no dels 90 com passava fins ara.

La regidora del PSC Iolanda Pineda va aplaudir el "procés de diàleg" per a les ordenances i va agrair que s'hagin introduït mesures de progressivitat, tot indicant que el govern de CiU no les va voler aplicar mai. Per a Pineda, aquestes ordenances són "un petit pas, si bé tímid, cap al canvi", i va confiar que de cara al 2017 es pugui aprofundir en la progressivitat d'altres impostos, com ara la recollida d'escombraries.

El portaveu de CiU, Jaume Torramadé, va titllar les ordenances de "continuistes" però va criticar que, respecte a l'IBI, l'equip de govern hagi demanat a l'Estat que incrementi un 10% la base cadastral, malgrat que després s'hagi compensat baixant el gravamen. Segons va advertir, això fa que els ciutadans hagin de pagar el mateix que l'any passat i no s'hagi pogut fer una reducció. A més, va trobar "injusta" la bonificació del 60% a les famílies nombroses, tot alertant que hi ha famílies amb un o dos fills que poden tenir les mateixes dificultats econòmiques i en canvi no se'n podran beneficiar. Des del govern es va subratllar que es fa així perquè la llei només permet bonificar a les famílies nombroses.

Des d'ICV-Canviem Salt, Wilder Palacio va reclamar que s'aposti per més progressivitat en els pagaments, mentre que PxC va justificar la seva abstenció tot assenyalant que no hi tenien res en contra, però tampoc res que ajudés a promoure l'activitat econòmica del poble.