Atraccions per a tothom al preu d´1 euro

La Devesa de Girona s'omple de famílies que visiten les Fires de Sant Narcís aprofitant la jornada «low cost»

29.10.2015 | 10:02
Atraccions per a tothom al preu d´1 euro

Les Fires de Sant Narcís van associades –especialment per als més menuts de casa– amb una diversió que només es pot viure un cop a l’any, mentre que per als pares i els avis són sinònim de carteres buides. Potser per aquest motiu ahir a la tarda, tant petits com grans compartien el mateix somriure de satisfacció als llavis. El motiu? Pujar a les atraccions costava només 1 euro. «És una iniciativa fantàstica, perquè és la manera de poder portar-los a Fires sense gastar un dineral» deia content en Marc Torres, acompanyat d’en Pol i la Gal·la, els seus dos fills petits, de 6 i 3 anys. «Avui és diferent i tinc previst gastar uns 10 euros, així cadascú podrà pujar a cinc atraccions, mentre que si fas el mateix un dia normal, et costa un mínim de 30 euros» afegia. Uns metres més enllà, la Carla, la Laura i l’Ona, d’entre 6 i 12 anys, estiraven el braç de l’Anna Moner per anar al Latigo. «Aquesta mesura ajuda molt els pares» elogiava Moner.

Aprofitant aquesta promoció especial, algunes famílies van arribar a la Devesa sense un pressupost fixat. «Avui no hi ha límit econòmic. Podrà pujar a totes les atraccions que ell vulgui. Té barra lliure» explicava la Núria Montagut, mentre el seu fill Pau, de 3 anys, gaudia dalt d’un trenet. «Els pares ens ho passem més bé amb ells perquè sabem que gastem menys» afegia somrient. Una opinió que compartien molts dels avis i àvies que no van dubtar a consentir els néts durant aquesta jornada low cost. «Aquesta oferta s’havia d’aprofitar. És un dia per a ells», deia Josep C., mentre observava els seus dos néts de 2 i 5 anys als Cavallets. «Avui no direm no a res. Pujaran a tot arreu on vulguin» afegia en Miquel M., davant del Titanic II, on els seus tres néts s’enfrontaven a diferents obstacles del laberint.

L’altra cara de la moneda

Alguns firaires, però, no veien ahir aquesta iniciativa amb tan bons ulls. «Això de posar els viatges a 1 euro ho eliminaria perquè nosaltres hi perdem diners» deia la Lourdes, d’Atraccions Rodríguez. D’altres, acceptaven de bon grat la mesura però no dubtaven a proposar diferents opcions compensatòries. «Com a firaire em sembla una bona iniciativa, però estaria bé que a canvi, l'Ajuntament tingués un detall amb nosaltres rebaixant les taxes que paguem, que són molt altes» deia Joaquín Serna, de Caballitos Serna.

Per la seva banda, la Carmen Martínez, del Tren de la Alegría proposava que la rebaixa en la jornada de preus populars fos del 50%. «Ens sembla que 1 euro és pagar massa poc. En la majoria de ciutats costa 1,50 euros, que és una rebaixa del 50% respecte al cost habitual» explicava Martínez, tot lamentant el cost de les taxes. «Pagar la plaça, la llum i el desplaçament surt car, i és exagerat haver d’assumir a més, una rebaixa com aquesta» afegia la firaire.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Girona demana retirar un cartell del Circ Raluy per «sexista»

Girona demana retirar un cartell del Circ Raluy per «sexista»

El circ assegura que no han rebut cap notificació per part del consistori - Les patinadores que el...

L´escola d´Adults de Girona organitza 40 activitats per celebrar els seus 40 anys

L´escola d´Adults de Girona organitza 40 activitats per celebrar els seus 40 anys

Dimecres hi haurà el tret de sortida amb una taula rodona, al matí, i una actuació teatral, a la...

Un home mor en caure des de deu metres a la biblioteca Carles Rahola

Un home mor en caure des de deu metres a la biblioteca Carles Rahola

Era un treballador que feia tasques de manteniment d'un jardí vertical quan la corda que el...

El Consell Social de la UdG aprova fer una aportació única de 3,4 milions al Parc

El Consell Social de la UdG aprova fer una aportació única de 3,4 milions al Parc

Inicialment estava previst aportar-los en deu anys, però es posaran de cop per tal de facilitar...

Els expositors llueixen la seva recuperació i ocupen un 14% més d´espai a la Fira de Mostres

Els expositors llueixen la seva recuperació i ocupen un 14% més d´espai a la Fira de Mostres

El certamen vol atraure més públic jove i comptarà amb una nova zona per potenciar la gastronomia...

Enllaços recomanats: Premis cinema