La CUP considera que el pla de govern aprovat per l'Ajuntament de Girona entén la ciutat «com si fos una empresa o un producte» que s'ha de promocionar i que en canvi pràcticament no inclou propostes per a àrees com Ocupació o Serveis Socials.

La portaveu de la CUP, Laia Pèlach, va criticar que el govern de CiU no hagi portat el pla al ple perquè la resta de partits poguessin donar la seva opinió, sobretot tenint en compte que CiU està en minoria i que, per tant, necessitarà el suport d'altres partits per poder tirar endavant les propostes. També va lamentar que, després de diverses reunions entre la CUP i CiU per parlar de projectes de ciutat, no n'hagi incorporat pràcticament cap al pla de govern. «Això demostra la voluntat que tenen d'aplicar les propostes de l'oposició», va assenyalar Pèlach.

La regidora va lamentar que l'àrea de Serveis Socials no sigui prioritària, i que no s'hagin plantejat propostes específiques en temes d'immigració o de suport a la dona. També va lamentar que no hi hagi una aposta decidida per la municipalització del servei d'aigües i que es continuï apostant pels presspostos participats, «un model fracassat», en lloc d'afavorir una participació real de la ciutadania.

Per la seva banda, el regidor Lluc Salellas va denunciar que la política cultural es limita a «posar segells i festivals», de manera que s'acaba creant «un poti-poti» i no se sap quines línies es vol potenciar. També va assenyalar que el pla no menciona les Fires, quan ells creuen que s'hi haurien de fer molts canvis, i que a nivell de transparència encara queda molta feina per fer per garantir l'accés diari a la informació municipal. Salellas va lamentar que no hi hagi cap proposta sobre els refugiats i que el turisme es plantegi només com a motor econòmic sense tenir en compte com afecta a la ciutat a nivell econòmic o urbanístic.