La fantasia, la màgia i també el terror van omplir ahir els carrers de la ciutat de Girona de la mà de l'espectacle Kremah, en el qual els grans protagonistes van ser els dracs. Després de l'èxit de l'espectacle La bella i les bèsties, que l'empresa alacantina Carros de Foc va portar a la capital gironina l'any anterior, enguany es va voler apostar de nou per aquest tipus d'espectacle de gran format a càrrec, però, de la companyia Sarruga.

L'actuació va arrencar puntualment a dos quarts de deu de la nit a la plaça Pompeu Fabra, on ja feia estona que s'aplegaven centenars de persones que, de lluny, admiraven les increïbles criatures mitològiques. «L'any passat no em va agradar massa però a aquest -el Kremah- li donaré una oportunitat. De moment té bona pinta» assenyalava Irene Tornero, des d'una distància prudencial.

Amb moviments articulats i escopint fum i foc per la boca, els dracs Kremah i Atal van iniciar el seu recorregut cap a la Gran Via de Jaume I després de ser despertats amb una estrident música. Un despertar que no va agradar als espectadors més petits que, espantats, s'allunyaven corrents o ploraven davant les grans bèsties. «El petit s'ha espantat i ara prefereix mirar-s'ho des de la distància», explicava l'Anna Figueres sobre el seu fill Martí, de 6 anys. D'altres, es posaven auriculars per protegir-se les orelles mentre la gran majoria immortalitzava l'espectacle amb els seus dispositius mòbils.

Arribats a Jaume I, els dos dracs van topar amb el cavaller negre cavalcant un cavall mecànic i els seus dos sequaços, que van iniciar una lluita ferotge amb les bèsties per intentar capturar-los en dues gàbies gegants des d'on portar-los a la plaça Constitució, la parada final del recorregut. «No sé què fan o pretenen exactament, però tot plegat és espectacular», assenyalava Francesc Alarcón, qui afegia que s'havien apropat a veure l'espectacle després de la recomanació feta per uns amics. «És molt original, val la pena», sentenciava Alarcón.

Uns metres més enllà, en Marc Daunis observava l'espectacle amb dues amigues. «Passàvem per aquí i ens ho hem trobat» explicava el jove gironí. «Al show de l'any passat, tot i que els personatges eren més espectaculars, no hi passava res. En canvi en aquest, com a mínim interactuen amb el públic i donen més joc. Passen coses», subratllava Daunis mentre un dels dracs escopia fum a un grup de gent.

Una comitiva d'espectadors que, atrets per l'espectacularitat del que estaven veient, no va dubtar a seguir Kremah fins a la plaça de la Constitució, on finalment el drac Argon va alliberar els seus dos companys dels diferents captors, que, amb llances, intentaven domesticar-los. «És màgic. Fins que no he vist l'ambulància que venia darrere l'espectacle no he recordat on era. M'han transportat en la seva fantasia», deia satisfesta la Carola Pérez-Padua. «És diferent del qualsevol espectacle que es pugui veure al carrer», afegia Javier Garcia.

I tot gràcies a uns dracs que, a diferència dels de Joc de trons, sí que van aparèixer a Girona per deixar-hi la seva màgia.