o cada dia és possible veure les entranyes d'espais com l'ajuntament de Girona o l'edifici de la Generalitat. Ahir però, amb motiu festivitat de Sant Narcís, aquestes institucions, juntament amb els diversos museus de la ciutat, van obrir les seves portes de bat a bat. Una oportunitat que milers de gironins i ciutadans de les localitats veïnes no van voler desaprofitar.

Un dels edificis que va tenir més èxit entre els visitants va ser el de l'Ajuntament de Girona, on es van organitzar una sèrie de visites teatralitzades gratuïtes. En aquest espai, els ciutadans van poder veure el despatx de l'alcalde, Carles Puigdemont, la Sala de Juntes de Govern Local, la Sala Renart, la Sala d'actes Miquel Diumé, el Saló de Sessions, el Teatre Municipal i el Saló de Descans del Teatre Municipal. «Ha estat una visita molt entretinguda i amena. No hi havíem estat mai i el fet que les visites fossin teatralitzades ha fet que fos molt més ràpid i divertit i menys pesat per als nens» explicava Jordi Cornellà, de Celrà. També la Maria Sureda i en Pere Turon, de Sant Gregori, van destacar el caràcter desenfadat de la visita. «Ja l'havíem vist per dins, però el teatre que han fet aquestes noies li ha donat a l'explicació un toc molt més simpàtic i interessant» explicava la parella. D'altres però -sobretot les famílies amb nens més petits- es quedaven a les portes del consistori municipal, on aquests dies s'exposen els gegants de la ciutat. «No ens quedarem a la visita perquè venim amb el nen petit i es cansa» deia Neus Coll.

Uns carrers més enllà, a la seu gironina de la Generalitat de Catalunya, es van poder visitar espais icònics com el Pati de les Magnòlies o la farmàcia hospitalària d'època barroca, una de les més antigues de Catalunya. «És la primera vegada que vinc a la Generalitat i hem vingut expressament a veure la farmàcia. La resta de l'edifici ja l'havíem vist» va explicar Josep Maria Garcia. També dins la farmàcia, la Roser Taulè, de Salt, comentava la bellesa del lloc amb els seus acompanyants. «És tot molt maco. Ho trobem fantàstic que es pugui veure l'edifici per dins. Ara anirem a l'Ajuntament» remarcava Taulè.

A banda dels espais institucionals, els museus de la ciutat com el d'arqueologia, el d'art o el d'història, també van obrir ahir les portes, com s'acostuma a fer en jornades festives. «Havia vingut altres vegades, però com que era més jove no m'havia fixat tant en les coses» assenyalava en el Museu d'Història de Girona Cristina Bote. «Ara volem anar al d'Arqueologia, perquè els d'art i el dels jueus ja els hem vist i cal aprofitar que avui són gratuïts» afegia la seva acompanyant, Laura Carles.

Per qui ahir no en tingués prou però, demà s'obriran les portes del refugi antiaeri del Jardí de la Infància, de dos quarts d'onze del matí fins a dos quarts de dues del migdia.