La falta de pressupost frena l´aposta del govern de Salt per la Girocleta

El regidor de mobilitat, Toni Vidal, assegura que «caldrà estudiar» si aquest servei beneficiaria el saltenc que viatja a Girona o a la inversa

06.11.2015 | 07:05
Girona compta amb 14 estacions de Girocleta.
Girona compta amb 14 estacions de Girocleta.

La vila de Salt no tindrà, de moment, servei de Girocleta, a causa de la falta de pressupost de l'Ajuntament. Segons va explicar el regidor de mobilitat, Toni Vidal, el motiu econòmic és «l'únic» que frena actualment la instal·lació d'aquest servei de transport públic. «Des del consistori gestionem un volum de pressupost molt limitat que ens deixa molt poc marge d'actuació, per això abans d'apostar per la Girocleta, caldrà valorar altres opcions que també puguin facilitar la mobilitat als ciutadans saltencs» assegurava Vidal.

Segons va subratllar el regidor, abans d'apostar «decididament» per invertir en la Girocleta, des de l'àrea de mobilitat hauran de debatre si la seva instal·lació suposaria un benefici pels saltencs que es desplacen a les poblacions veïnes -especialment Girona- o per contra, és traduiria en «un avantatge pels gironins que vénen cap a Salt». «A nivell d'àrea metropolitana té molt de sentit voler posar estacions de Girocleta en localitats com Salt, perquè molts joves, que s'allotgen a la capital, estudien a la Coma-cros o a l'Euses» deia Vidal qui afegia que «caldrà estudiar» quanta gent de Salt faria ús d'aquest servei. «De moment, és una aposta massa arriscada» afegia el regidor municipal, que va assenyalar que és un tema que «encara cal treballar en profunditat».

Cal recordar que, durant la campanya de les eleccions municipals, el cap de llista d'Independents per Salt-Candidatura d'Unitat Popular (IpS-CUP), Ferran Burch, que actualment forma part de l'equip de govern com a tinent d'alcalde, va criticar que el motiu econòmic fos «l'excusa» de l'anterior govern saltenc per no instal·lar la Girocleta. «Sabem que l'excusa és el cost, però creiem que hem de poder trobar l'aportació necessària per sufragar-lo» va assegurar Burch el mes de maig passat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Els habitatges s'han dividit en tres grups, en funció del nivell de rendes de les persones i...

Una ferida en un xoc a Girona

Una ferida en un xoc a Girona

La víctima va ser traslladada en ambulància a l'hospital Josep Trueta

Girona, reserva espiritual d´occident

Girona, reserva espiritual d´occident

L'afer del cartell del circ Raluy a Girona ens torna als temps de la censura franquista

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

L'objectiu és acabar amb les filtracions i poder garantir l'abastiment d'aigua al llarg del...

El repte global del sobreenvelliment

El repte global del sobreenvelliment

L'Auditori de la Coma Cros de Salt ha acollit durant dos dies diferents conferències i tallers,...

Enllaços recomanats: Premis cinema