L'Ajuntament de Girona busca de forma urgent habitatge per a una trentena de famílies de Girona que manquen d'una llar on viure, encara que de moment no es troben al carrer, i per a un altre centenar que viuen en pèssimes condicions.

Aquestes xifres s'han fet públiques avui després que la Mesa de Coordinació Local pel Dret a l'Habitatge de Girona ha fet balanç aquest migdia dels seus primers tres anys de funcionament.

Segons aquest balanç, dos anys després que l'Ajuntament de Girona aprovés sancionar als bancs amb pisos buits, encara no s'ha cobrat cap quantitat.

El consistori té sis expedients oberts a quatre entitats financeres, però només una ha arribat al final del procés, es tracta del Banc Popular al qual l'ajuntament reclama 90.000 euros.

El portaveu de la Mesa i defensor de la Ciutadania de Girona, Ramon Llorente, ha explicat que els bancs "cedeixen els seus crèdits a institucions que denominem 'voltors' que compren els crèdits i, evidentment, quan la persones afectades pel procés d'execució pensen que és el banc resulta que és un tercer que ja no sabem quin és".

Com a representant d'una de les entitats que formen part de la Mesa, el tinent d'alcalde i regidor de Serveis Socials, Habitatge i Cooperació de l'Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, ha explicat que el consistori, fins ara, ha rebut setze habitatges d'entitats financeres per dedicar-les a lloguer social.

La Mesa està formada per l'Oficina Municipal d'Habitatge i Serveis Socials, l'Agència de l'Habitatge de la Generalitat, el Col·legi d'Advocats, Càritas Diocesana de Girona, la Fundació Servei Gironina de Pedagogia Social (SER.GI), la PAH i representants dels partits polítics del consistori gironí.