La unitat canina ajuda a detectar el triple de casos de drogues per Fires

Els cossos policials van atendre dotze menors per intoxicacions etíliques, quatre menys que l'any passat

09.11.2015 | 07:08
Les Fires són una de les èpoques amb més activitats a l´aire lliure.
Les Fires són una de les èpoques amb més activitats a l´aire lliure.

La unitat canina de la Policia Municipal de Girona ha ajudat a detectar fins a 174 infraccions d'ordenances municipals en referència a la tinença i consum de drogues durant les Fires de Girona, el que significa un increment del 216% respecte l'any passat, quan es van trobar 55 casos. El cos municipal, conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, ha atès durant els deu dies de Fires 12 intoxicacions etíliques a menors, quatre menys que l'any passat. Només un d'aquests menors, però, va haver de ser traslladat a l'hospital. En canvi, aquest any no s'han decomissat begudes alcohòmiques a menors ni se n'ha detingut cap per comprar-ne, mentre que l'any passat es van fer onze decomissos i tres detencions.

La unitat canina es va incorporar al cos de la policia municipal ara fa un any, amb l'objectiu d'ajudar a detectar la tinença i consum de drogues a la via pública. Mentre que l'any passat es van detectar 55 casos, l'ajuda dels gossos ha ajudat a arribar fins als 174 en aquesta edició, és a dir, més del triple.

Aquests 174 casos de drogues detectats signifiquen un 55% del total d'infraccions d'ordenances municipals durant les Fires. La resta van correspondre a venda ambulant (60) i consum d'alcohol a la via pública (26). Les infraccions per venda ambulant han augmentat en 48 casos respecte el 2014.

Entre les actuacions conjuntes que han fet els dos cossos destaquen les 405 proves d'alcoholèmia, el doble que en la passada edició, quan se'n van realitzar 259. D'aquestes, 32 van donar positiu, el que suposa un 7,9% del total (l'any 2014 havien estat un 7%). Nou van ser de caràcter penal.

Pel que fa als delictes, segons la Policia Municipal, aquest 2015 se'n van registrar 260: 141 a la zona de Fires i 119 a la resta de la ciutat. La majoria (113) van ser furts lleus, especialment de telèfons mòbils. En total s'han detingut 26 persones, de les quals 10 van ser per robatori amb violència o intimidació. La xifra de delictes és sensiblement superior a l'any passat, quan se'n van registrar 204. Pel que fa als accidents de trànsit, la xifra s'ha mantingut molt similar a la de l'any passat. En total s'han registrat 13 delictes en el recinte de Fires, dels quals deu van ser amb ferits i tres sense ferits. En l'edició anterior hi va haver 15 accidents, onze sense ferits i quatre amb ferits.

Finalment, pel que fa a les incidències a la via pública, la grua municipal ha hagut de retirar 60 vehicles de la via pública en el recinte de Fires, cinquanta menys que l'any passat.

Totes aquestes xifres s'emmarquen en unes Fires que han estat de les més multitudinàries dels últims anys. Els concerts de Los Cagliaris, Zoo i la Pegatina, a la Copa, van aplegar més de 10.000 persones, mentre que els de l'últim dissabte -Els Catarres i Aspencat- en van reunir més de 15.000.

Pel que fa als actes populars, també van tenir una gran afluència de públic el pregó a càrrec del periodista Jordi Bosch, la diada castellera del diumenge 25, el correfoc, la cantada d'havaneres a les escalesde la Catedral, les cercaviles de gegants, la pujada del pilar de 4 a la Catedral i la baixada d'andròmines pels riu Onyar, entre altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Eduard Berloso.
L´arribada d´una nova funerària acabarà amb el monopoli de Mémora

L´arribada d´una nova funerària acabarà amb el monopoli de Mémora

Girona impulsa la liberalització en la nova ordenança i l'empresa Àltima ja treballa per establir-se

Els restauradors del Barri Vell es queixen de la recollida d´orgànica

Els restauradors del Barri Vell es queixen de la recollida d´orgànica

El sistema es vol implantar l'any vinent però bars i restaurants discuteixen els horaris i els...

Clam dels treballadors perquè hi hagi un acord institucional

Clam dels treballadors perquè hi hagi un acord institucional

Exigeixen responsabilitat a les administracions: «Ja es va sortir a la foto... ara no val...

Girona vol que el Circ Raluy retiri un cartell perquè el veu «sexista»

Girona vol que el Circ Raluy retiri un cartell perquè el veu «sexista»

Segons Madrenas, les dues noies que hi apareixen són mostrades «com un producte eròtic»

L´escola d´Adults programa 40 actes per celebrar el seu 40è aniversari

L´escola d´Adults programa 40 actes per celebrar el seu 40è aniversari

El centre espera que les activitats ajudin a fer «visible» la seva tasca, que creuen que no es difon

L´escola d´Adults de Girona organitza 40 activitats per celebrar els seus 40 anys

L´escola d´Adults de Girona organitza 40 activitats per celebrar els seus 40 anys

Dimecres hi haurà el tret de sortida amb una taula rodona, al matí, i una actuació teatral, a la...

Enllaços recomanats: Premis cinema